- موجودی: موجود
- مدل: 203295 - 23/1
- وزن: 0.20kg
اسپارتاکوس
مترجم: محمدرضا جعفری
ناشر: امیر کبیر - سازمان کتابهای طلائی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 24
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1355 - دوره چاپ: 5
کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو
مروری بر کتاب
مصور
در خارج از دیواری که حیاط مدرسه گلادیاتورها را احاطه کرده بود ، نگهبانها قدم می زدند و گاه گاه با یکدیگر صحبت می کردند. صحبتهای آنها معمولی و مربوط به وضع زندگیشان بود. در تمام کاپوا آنها تنها کسانی بودند که صبح زود از خواب بیدار می شدند و به کار یکنواخت و سخت نگهبانی می پرداختند. اما بقیه مردم تا نزدیکیهای ظهر در خواب بودند و حتی گلادیاتورها هم ، در داخل مدرسه ، استراحت می کردند و خود را از زیر نور سوزاننده آفتاب کنار می کشیدند.
این وضع همیشه و همه روز ادامه داشت ، وضعی که بطور خلاصه عبارت بود از :
– تمرین یکنواخت گلادیاتور ها، نگهبانی طاقت فرسای نگهبانان و استراحت جمعی برگزیده! و این خود سکوتی را به وجود آورده بود ، که صبح یکی از روز ها ، به وسیله صدای پائی که از میان گرد و خاك شنیده شد، از میان رفت. در نزدیکی یکی از نگهبانها مردی که هیچکس متوجهش نبود ، از روی دیوار سرك می کشید و آن طرف را نگاه می کرد. آن مرد تراسی غول پیکری بود که در یکی از جنگها اسیرش کرده و او را به عنوان برده فروخته بودند.
تراسی غول پیکر نگهبانی را که در نزدیکی او قدم می زد زیر نظر داشت و همینکه نگهبان پائين پای او رسید ، تراسی بالای دیوار پرید ، سپس مانند گر به ای وحشی خود را به روی او انداخت.
صدائی در گلو خفه شد و آنوقت سکوت همه جا را گرفت ؛ اما این سکوت مانند گذشته نبود.. بلکه غوغای نهفته ای بود که پایه های امپراطوری عظیم رم را به لرزه در آورد.
سری کتاب های طلایی از نظر سر و شکل و طراحی روی جلد ، جذابیت های بسیاری برای بچه ها داشت، روی جلد اغلب این کتابها را نقاشیهای رنگی بسیار زیبایی تشکیل می داد. در لابلای متن داستان نیز چند موقعیت به صورت نقاشی شده (سیاه و سفید) ، چاپ شده بود که در محکمتر شدن ارتباط خواننده ی کم سن و سال کتاب ، با داستان و حال و هوای آن نقش تعیین کننده ای داشت، چرا که تجسمی عینی از شخصیت ها ، فضا و مکان را نیز در اختیارش می گذاشت تا در طول داستان آنها را بدین شمایل در ذهن مجسم کند.
و جالب اینکه نگارنده پس از همه ی این سالها و با وجود دیدن فیلم دن کیشوت و یا خواندن کتاب آن، هنوز که هنوز است هروقت اسم دن کیشوت و دیگر شخصیت های این رمان را میشنوم، به همان شکل که در کتاب های طلایی نقاشی شده بود در ذهن مجسم می کنم.
انتخاب لوگویی ثابت که در ذهن مخاطبان به سرعت جا افتاده و حک می شود ، تنوع عناوین ، جذابیت مضامین و البته چاپ بسیار خوب آن در آن زمان که حتی از بسیاری تولیدات امروزی نیز (با وجود تمام پیشرفتهای تکنولوژیک) بهتر به نظر می رسد؛ این مجموعه را حاصل کاری به تمام معنا حرفه ای در زمان خود به نمایش می گذارد. رویکردی که حتی امروز نیز به ندرت در میان ناشران شاهد آن هستیم. بی شک این حرفه ای گری در کار، کیفیت بالای تولیدات و پیشگام بودن در حوزه نشر ؛ که در همه سازمان های مرتبط به امیرکبیر شاهد بودیم حاصل بکارگرفتن چهره هایی مستعد و توانمند این حوزه از نویسندگان ، مترجمان و حتی ویراستاران بود.
فهرست
شورش
استراحت گلادیاتورها
حمله به کاروان
محاصره سپاه اسپارتاکوس
و ...