- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 192124 - 109/2
- وزن: 0.60kg
اسناد مشروطه دوران قاجاریه
نویسنده: ابراهیم صفائی
ناشر: بابک
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 192
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1355 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
حاوی مدارک و اسناد نهضت مشروطیت
این مجموعه حاوی هجده سند از ارزنده ترین و اصیل ترین و گویاترین اسناد تاریخ مشروطه ایران می باشد که چگونگی پیدایش و پیشرفت این نهضت سیاسی را در ایران به خوبی روشن می کند و رازهای شگفت و پوشیده را آشکار می سازد و نابسامانی و آشفتگی اوضاع سیاسی و اداری و اجتماعی دوران مظفرالدین شاه را بازمی گوید و دورنمای ایران و دربار طهران را در آن روزگار پریشان و سیاه چون نقاشی چیره دست برای ما مصور می دارد و با نوک قلم انگیزه های گوناگون و نقش های رنگارنگ سیاسی و اجتماعی را که دست به دست هم داده اند و نهضت مشروطه را پدید آورده اند در کمال روشنی برای ما ترسیم می کند.
نویسنده این اسناد میرزا محمدخان وکیل الدوله است که چندین سال منشی مخصوص، وزیر تحریرات و سپس ندیم مظفرالدین شاه بوده است. اهمیت بیشتر این اسناد از اینجاست که نویسنده اسناد از رجال صاحب قلم و از نزدیکان شاه بوده و بر رویدادهای کشور علم کامل و اطلاع شامل داشته، مهمتر آنکه در حوادث مشروطه بی طرف می زیسته و این یادداشتها را ضمن گزارش ها و نامه های دوستانه با کمال دقت و بی غرضی به رشته تحریر کشیده است...
اشاره آقای ابراهیم صفایی به منظور شناساندن بیشتر نهضت مشروطه، به تدوین شرح حال مؤثرترین افرادی که در آن سهم داشتهاند، همت گماشته است.وی در زمینه مشروطه، کتابهای بسیاری نوشته و در اختیار محققان و عموم قرار داده است. برخی آثار صفایی، به طور کامل جنبه سندی و برخی دیگر صبغه تاریخی ـ تحلیلی دارند.
در این مقاله، پس از معرفی مختصر آثار منتشره شده وی، کتاب رهبران مشروطه که یکی از مهمترین کتابهای او است، بررسی می شود. برخی از نکاتی که درباره این کتاب ذکر می شود، به دیگر تألیفات وی نیز قابل تسری است. از آنجا که آثار این نویسنده، خط خاصی در تاریخ نگاری مشروطه به شمار میرود، تحقیق حاضر می تواند یکی از جریان های تاریخ نگاری این برهه زمانی مهم را به پژوهشگران تاریخ معاصر ارائه کند، و نیز گامی هرچند کوچک در جهت شفاف سازی منابع تاریخی بردارد.