- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 138790 - 70/3
- وزن: 0.40kg
اسلام و مسئله نژاد
نویسنده: عبدالعزیز عبدالقادر کامل
مترجم: سیدخلیل خلیلیان
ناشر: یونسکو - کمیته ایرانی حقوق بشر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 140
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1350 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
استثمار و تبعیض، تاریخ انسانی را سیاه و نفرت بار ساخته است، نابرابری و عدم تساوی انسان با انسان در هر فرازی از تاریخ به شکل خاصی ظاهر شده، گاهی به صورت نظام غیر انسانی بردگی، گاه به شکل فئودالیسم، و گاهی زیر عنوان جنگ های مقدس مذهبی، و در قرون اخیر به صورت «ناسیونالیسم» رخ نموده است. در چند سده اخیر علم و پیشرفت های علمی نیز دیوارهای تبعیضی که انسان ها میان خود به علت های نژاد، رنگ پوست، زبان و ... چیده اند را ساختگی و پوچ دانسته و از نظر علمی دلیلی برای این گونه برتری جویی ها پیدا نشده است.
اسلامی تبعیض نژادی و اقلیتی را هرگز به رسمیت نمی شناسد و برتری انسانها را فقط در تقوای الهی میداند پیامبر اسلام (ص) نیز بارها برتساوی نژآدی تصریح کرده است و در عمل نیز به آن پایبند بوده است به عنوان مثال بلال حبشی اولین موذن و عهده دار امور مالی پیامبر (ص) بود. رفتار پیامبر اسلام با اقلیت های دینی یهود و نصاری نیز رفتاری مسالمت آمیز بود آنها در پناه اسلام در انجام مراسم عبادی خود آزاد بودند و از حقوق امنیتی اجتماعی و قضایی و ... برخوردار بودند و هیچ کس حق اذیت و آزار آنان را نداشت.
قرآن کریم: اصل سنجش را اینگونه تعریف کرده است، «ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیره ها و قبیله ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید؛ (اینها ملاک امتیاز نیست بلکه) گرامی ترین شما نزد خداوند، با تقواترین شماست؛ خداوند دانا و آگاه است»
یا أیها النّاس انّا خلقناکم من ذکر و أنثی و جعلناکم شعوباً و قبائل لتعارفوا انّ أکرمکم عند اللّه أتقیکم انّ اللّه علیمٌ خبیرٌ. » «هنگامی که در صور دمیده شد، درآن روز، هیچ یک از پیوندهای خویشاوندی در میان آنها نخواهد بود؛ و از یکدیگر تقاضای کمک نمی کنند (چون کاری از کسی ساخته نیست