- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 130983 - 117/4
- وزن: 0.70kg
اسلام و تجدد در مصر
نویسنده: نصرالله آقاجانی
ناشر: بوستان کتاب قم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 500
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
با رویکردی انتقادی به اندیشه حسن حنفی
مدرنیته با گسست از دین و کلیسا و ستیز با اندیشههای غیرتجربی و نیز با دنیاگرایی، انسانمحوری، تجربهگرایی و قداستزدایی از چهره عالم و آدم وارد دنیای اسلام شد و چالشهای گوناگونی را پدید آورد. رویکردهای موافق و مخالفی در جهان اسلام و به ویژه مصر در برابر تجدد شکل گرفت که سه جریان غربگرایی، اسلامگرایی یا بیداری اسلامی و جریان تجدد دینی میتواند بیانگر آن رویکردها باشند.
حسن حنفی از روشنفکران معاصر مصر جزء کسانی است که با موازین معرفتی مدرن به بازخوانی میراث اسلامی پرداخته است، این رویکرد که در چارچوب نسبیتگرایی، پدیدارشناسی، فایدهگرایی، قداستزدایی امانیسم، سکولاریسم و تاریخینگری قرار دارد میراث و نصوص اسلامی به تأویل میبرد و چالشهای معرفتی خود را به دنبال دارد.
رویکردی انتقادی به اندیشههای حسن حنفی در مورد مدرنیته با توجه به مقوله بیداری اسلامی و جریان تجددگرایی دینی در کشور مصر است. حسن حنفی از روشنفکران معاصر مصر بوده و جزء کسانی است که با موازین معرفتی مدرن به بازخوانی میراث اسلامی پرداخته است. این رویکرد وی که در چارچوب نسبیتگرایی، پدیدارشناسی، فایدهگرایی، قداستزادیی، اومایسم، سکولاریسم و تاریخینگری قرار دارد مورد نقد نویسنده در این کتاب قرار گرفته است.
نگارنده بر این باور است که اندیشههای حسن حنفی میراث و نصوص اسلامی را به تأویل برده و چالشهای معرفتی خاص خود را به دنبال دارد و با تحولات اخیر موجود در کشورهای اسلامی به ویژه مصر همخوانی ندارد و به نوعی بازگشت به تفکرات منسوخ شده غربی است. وی نسبت بین تجددگرایی را با مقولاتی مانند سوسیالیسم، لیبرالیسم و سکولاریسم را بررسی نموده و دیدگاههای روشنفکرانه حسن حنفی را با اندیشههای افرادی مانند رشید رضا، شیخ محمد عبده، سیدجمالالدین اسدآبادی و اخوانالمسلمین مقایسه نموده است.