دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

اسلام ناب در کلام و پیام امام خمینی

اسلام ناب در کلام و پیام امام خمینی

نویسنده: امام خمینی
ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 755
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1374 - دوره چاپ: 1


مروری بر کتاب

دفتر پنجم از آثار موضوعى تبيان 

تبیان مجموعه آثاری است که در هر مجلد از آن مواضع و رهنمودهای امام‌خمینی با استناد به تألیفات ایشان، صحیفه امام و صحیفه نور درباره موضوع خاص، گردآوری و منتشر شده است. جلد پنجم آن به «اسلام ناب در کلام و پیام امام‌خمینی» اختصاص دارد. حضرت امام از آغاز در تألیفات و سخنان و پیام‌های خود سعی کردند، اسلام راستین را معرفی نمایند و این اسلام را از تحریف‌ها و کج‌فهمی‌ها بزدایند.

در همین راستا، در سال‌های آخر حیات، مواضع فکری خود پیرامون دو اسلام را با دو اصطلاح اسلام ناب و آمریکایی مطرح کردند و انحراف‌های اخیر را در قالب اسلام آمریکایی معرفی کردند. از آنجا که این دو اصطلاح عمدتاً در سال‌های آخر عمر ایشان مطرح گردید. امام‌خمینی اسلام ناب را اسلام سیاست و اسلام آمریکایی را اسلام سازش و فرومایگی معرفی کردند.

در این مجموعه کوشش شده ابعاد مختلف سیاست و رابطه اسلام با آن و نیز مفهموم سازش و فرومایگی، از آثار ایشان روشن شود. چنان که در ذیل علل عقب‌ماندگی مسلمین دلایلی از قبیل، از دست دادن قدرت ایمان و وارد شدن به شئون دنیا و دلبستگی به همین مادیات، خروج از عمل‌گرایی و بسنده کردن به مقوله حرف و کلام، از دست دادن روحیه شهامت و شهادت، جدایی دین از سیاست و... مطرح شده است.

... ما را وابسته كردند به غير ما. عقيده‌مان این شده است كه غير از غرب ديگر كسى نيست، جايى نيست كه بشود، ما بايد وابسته باشيم يا به شرق و يا به غرب. آدم‌خوب‌هاى ما مى‌گفتتند به غرب وابسته باشيم؛ برای اينكه این مقدار ادراكشان نبود كه نه، ما مى‌توانيم خودمان بايستيم، كار بكنيم، خودمان مى‌توانيم سر پا بايستيم، ما ترجيح مى‌دهيم به اينكه از این تمدنى كه ما را فاسد دارد مى‌كند، دست برداريم و برسيم به یک زندگانى بسيط انسانى....

مطالب تهيه‌شده در هفت بخش گردآورى شده است. بخش اول، شامل كليات؛ بخش دوم، حاوى ويژگى‌هاى اسلام ناب و اسلام آمریکايى در شش فصل؛ بخش سوم، حاوى معرفى طرف‌داران دو اسلام ناب و آمریکايى؛ بخش چهارم، حاوى چگونگى دشمنى با اسلام ناب و روش‌هاى آن؛ بخش ششم، شامل شيوه به حكومت رسيدن اسلام ناب و بخش آخر، شامل وظايف مردم برای تحقق اسلام ناب مى‌باشد  .

اين مجموعه پيرامون دو اسلام ناب و آمریکايى است. حضرت امام از آغاز در تأليفات و سخنان و پيام‌هاى خود سعى كردند، اسلام راستين را معرفى نمايند و این اسلام را از تحريف‌ها و كج‌فهمى‌ها و... بزدايند. در سال‌هاى آخر حيات، مواضع فكرى خود پيرامون دو اسلام را با دو اصطلاح اسلام ناب و آمریکايى مطرح كردند و انحراف‌هاى اخير را در قالب اسلام آمریکايى معرفى كردند. از آنجا كه این دو اصطلاح عمدتاً در سال‌هاى آخر عمر آن حضرت مطرح گرديد. حضرت امام، اسلام ناب را اسلام سياست و اسلام آمریکايى را اسلام سازش و فرومايگى معرفى كردند. كوشش شده ابعاد مختلف سياست و رابطه اسلام با آن و نيز مفهموم سازش و فرومايگى، از آثار ايشان روشن شود  .

در ذيل علل عقب‌ماندگى مسلمین دلايلى از قبيل، از دست دادن قدرت ايمان و وارد شدن به شئون دنيا و دلبستگى به همین ماديات، خروج از عمل‌گرايى و بسنده كردن به مقوله حرف و كلام، از دست دادن روحيه شهامت و شهادت، جدايى دين از سياست و... مطرح شده است  .

در ادامه، وابستگى به ملل غرب را یکى از عوامل عقب‌ماندگى مسلمین دانسته و مى‌گويد: «ما را وابسته كردند به غير ما. عقيده‌مان این شده است كه غير از غرب ديگر كسى نيست، جايى نيست كه بشود، ما بايد وابسته باشيم يا به شرق و يا به غرب. آدم‌خوب‌هاى ما مى‌گفتتند به غرب وابسته باشيم؛ برای اينكه این مقدار ادراكشان نبود كه نه، ما مى‌توانيم خودمان بايستيم، كار بكنيم، خودمان مى‌توانيم سر پا بايستيم، ما ترجيح مى‌دهيم به اينكه از این تمدنى كه ما را فاسد دارد مى‌كند، دست برداريم و برسيم به یک زندگانى بسيط انسانى...


فهرست

کلیات
ویژگیهای اسلام ناب
ویژگی های اسلام آمریکایی
حامیان اسلام ناب محمدی و اسلام آمریکایی
دشمنی با اسلام ناب
و …

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات