- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 123181 - 106/6
- وزن: 0.50kg
اسرار العبادات و حقیقة الصلوة
نویسنده: قاضی سعید قمی
تصحیح و حواشی: سید محمدباقر سبزواری
ناشر: دانشگاه تهران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 300
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1339 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ چند صفحه کتاب با مداد علامت گذاری شده
مروری بر کتاب
کتابی است با موضوع عرفان اسلامی و در شرح رازهای عبادات و حقیقت نماز. نویسنده در این اثر معانی توحید را شرح میدهد و به توضیح مراتب و اعمال نماز میپردازد. اصل کتاب بخشی از کتاب چهار جلدی شرح توحید صدوق نویسنده بوده که به زبان عربی نوشته شده است.
قاضی سعید درباره سلام نماز از قول برخی از اعلام مینویسد: هنگامی که نماز تمام شود، نمازگزار باید سلام بدهد و علت این امر این است که نمازگزار در پایان سیر و معراجش بهسوی حق در نماز، یعنی مرتبه بقاء بعد از فناء، داخل در محضر انبیا و اولیا میگردد؛ چنانکه گویی آنان را با چشم میبیند؛ ازاینروست که باید سلام دهد؛ یعنی نماز را با سلام پایان دهد[۶].
پایانبخش مطالب کتاب این عبارات است: «قد اتضح وجه نيابة التسبيحات عن سورة الحمد. فأما تسمیتها بالباقيات الصالحات، فإما لأجل هذه الدلالة؛ أعني بها دلالتها علی التوحيدات الثلاثة التي مضی شرحها؛ لأنها يدل علی بقاء الله في جمیع المراتب و هلاك كل الأرواح و القوالب؛ لأنها حين ما يقولها القائل المؤمن يصير أصولا مغروسة في عين الحياة الباقية له إلی ما بعد الممات، كما في الخبر؛ بل وجه تسمیة الصلوة بالسبحة بالضم هو هذه الدلالة...».
یعنی وجه نیابت تسبیحات از سوره حمد را سابقا شرح دادیم و اما درباره نامیدن آن به باقیات الصالحات وجه آن این است که تسبیحات اربعه دلالت بر توحیدات ثلاثه دارند که شرح آن گذشت و علت این دلالت هم این است که تسبیحات دلالت بر بقای الله تعالی در جمیع مراتب و هلاک تمام ارواح و قوالب دارد. بنا بر روایت، هرگاه مؤمن تسبیحات گوید، این تسبیح او نهالی میگردد کاشتهشده در چشمه حیات که برای او تا بعد از مرگ باقی خواهد بود؛ بلکه وجه نامگذاری نماز به سُبحه همین دلالت (دلالت بر توحیدات ثلاث) است...