دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

اسرارالصلوه

اسرار الصلوه

نویسنده: جواد ملکی تبریزی
مترجم: رضا رجب زاده
ناشر: پیام آزادی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 447
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 9

کیفیت : نو ؛ کتاب با نایلون جلد شده است

 

مروری بر کتاب

کتابی که حاوی هزار نکته از اسرار نماز است و بسان استاد اخلاق برای انسانهای آماده خودسازی محسوب می‎ شود. برخی از اسرار طهارت و عبرت و تفکّر را گوشزد می ‎کند و به معانی وسوسه و الهام می ‎پردازد. با بحث از گناهان کبیره اشاره‎ ای به توبه نموده و حضور قلب و حالات ملکوتی آدمی را توضیح می‎ دهد.

مرحوم‌ حاج‌ میرزا جواد آقای‌ تبریزی‌ از اعاظم‌ تلامذۀ مرحوم‌ آیه‌ الحقّ و سند التّوحید معلّم‌ ربّانی‌ حاج‌ شیخ‌ حسینقلی‌ همدانی‌ رضوان‌الله‌ علیهما است‌ . و کتب‌ وی‌ عبارتند از: «لقاءالله‌» و «أسرار الصَّلوه‌» و «المراقبات‌» (أعمال‌ السَّنه‌) که‌ الحقّ مستغنی‌ از تعریف‌ است‌، بالاخصّ کتاب‌ «لقآءالله‌» ایشان‌ آتشی‌ مخصوص‌ دارد و برای‌ فتح‌ باب‌ سالکین‌ إلی‌الله‌ کلید و رمز موفّقیّت‌ است‌.

...‎ من‌ از بعضی‌ أجلاّء مشایخ‌ خودم‌ که‌ همانند او حکیم‌ عارفی‌، و معلّم‌ حاذقی‌ را در راه‌ خیر، و طبیب‌ کاملی‌ را ندیده‌ام‌ پرسیدم‌: کدامیک‌ از أعمال‌ جوارح‌ را که‌ شما تجربه‌ نموده‌اید اثرش‌ در قلب‌ بیشتر است‌؟! فرمود: سجدۀ طویله‌ در هر روزی‌ که‌ آنرا ادامه‌ دهد، و طول‌ بدهد جدّاً تا اینکه‌ یکساعت‌ و یا سه‌ ربع‌ ساعت‌ به‌ طول‌ انجامد و در آن‌ بگوید: لَآإِلَـٰهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَـٰنَکَ إِنِّی‌ کُنتُ مِنَ الظَّـٰلِمِینَ .

«هیچ‌ معبودی‌ نیست‌ جز تو ای‌ خداوند! تو پاکی‌ و منزّه‌ و مقدّس‌ می‌باشی‌! من‌ هستم‌ که‌ رویّه‌ و دأبم‌ این‌ بوده‌ است‌ که‌ از ستمگران‌ بوده‌ام‌.» بطوریکه‌ نفس‌ خود را گرفتار و محبوس‌ در حبس‌ عالم‌ طبیعت‌ مشاهده‌ نماید و مقیَّد و مغلول‌ به‌ قیدها و غلهای‌ اخلاق‌ رذیله‌ بنگرد، و خداوند را تنزیه‌ کند که‌: تو این‌ کار را از روی‌ ظلم‌ و ستم‌ به‌ من‌ ننمودی‌! و من‌ بودم‌ که‌ به‌ نفس‌ خودم‌ ستم‌ نمودم‌ و آنرا در این‌ مهلکۀ عظیمه‌ وارد ساختم‌ .

بدان که طهارت چنانکه در بعضی از روایات تصریح شده از کلیدهای نماز است و ما ابتدا بذکر بعضی از اسرار آن پرداخته و در ابواب و فصولی چند، این مسئله را بیان میداریم باب اول در اشاره به آنچه که عاقل را از تفکر در حقیقت طهارت لازم می آیدانسان عاقل باید در حقیقت و تمرۀ طهارت بیندیشد و هر گاه دانست که سعادت ظاهری و باطنی در نظافت است در آیاتی که در این زمینه در کتاب خدا رسیده تفکر نماید و بخصوص در این آیۀ شریفه که می فرماید: مٰا یُرِیدُ اللّٰهُ لِیَجْعَلَ عَلَیْکُمْ مِنْ حَرَجٍ وَ لٰکِنْ یُرِیدُ لِیُطَهِّرَکُمْ (مائده- 6)  چنانکه در وسایل باب وضوء از کلینی از ابی عبد اللّه (ع) روایت شده که آن حضرت از رسول بزرگوار اسلام (ص) روایت نموده که آن حضرت فرمود: افتتاح الصلوه الوضوء الخ، و همچنین از صدوق از امیر المؤمنین (ع) بعینه رسیده است.

ترجمه: خدا نخواسته برای شما (در دین) هیچگونه سختی و دشواری قرار دهد و لکن میخواهد تا شما را پاکیزه گرداند.و بعد این آیۀ شریفۀ دیگر را که میفرماید: وَ اللّٰهُ یُحِبُّ الْمُطَّهِّرِینَ (توبه- 180) را ضمیمه آن بنماید و معنای محبت ذات اقدس حق را تعقل نموده و بداند که ثمرۀ حب و دوستی حضرت پروردگار برداشتن پرده ها و حجاب ها از دل بنده است که در سایۀ این امر آدمی به نور و سعادت دست می یابد، و سپس در آن حدیث شریف که می فرماید: «الطهور نصف الایمان» طهارت نصف ایمان است بنگرد، از مجموعۀ این ها باین نتیجه میرسد که مراد از «طهور» خالی شدن و پاک گشتن از هر چیزی است که موجب ناپاکیها و کثافات ظاهر و باطن آدمی گردد.

و نصف دیگر ایمان عبارت از آراستن نفس به فضایل ظاهری و باطنی است، بعنوان مثال ایمان بدن به طهارت بدن بواسطۀ وضو و اجتناب از معاصی، و آراستن آن به عطر و اعمال صالحه و نیکو است، همچنین ایمان قلب به طهارت دل بواسطۀ تزکیه و پاک سازی آن از اخلاق رذیله و آراستن آن به تخلق باخلاق خدائی است، و ایمان سرّ و نهان آدمی بفراموشی آنچه که غیر خدا است و آراستن آن به یاد خدا و بعبارت دیگر نفی موهوم و صحو معلوم و پرده برداشتن از حجاب های جمال است. اگر بگوئی که در عرف فقهاء طهارت پاک ساختن بدن از کثافتها و احداث است، و این معنای مذکور برای طهارت از کجا فهمیده می شود؟

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات