- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 130941 - 117/3
- وزن: 1.00kg
- UPC: 65
استراتژی پیرامونی اسرائیل
نویسنده: محمدتقی تقی پور
ناشر: موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 634
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
اسرار عملیات مشترک موساد، ساواک، سرویسهای اطلاعاتی ترکیه و اتیوپی در خاورمیانه و آفریقا
کتاب حاضر، در اصل نوعی بازبینی و بازخوانی اسرار تکاپوی اطلاعاتی و جاسوسی اسرائیل در بسیاری از کشورهای حوزهی مدیترانه، منطقهی خاورمیانه و به عبارتی قارهی آسیا و آفریقاست. در کتاب آمده است: "به گفتهی یک نویسندهی جهان عرب: استراتژی اسرائیل در آغاز تنها یک سلسله آرزوهای نهفته در نفوس یهود بود که از حالات درونی و شرایط زندگی آنها.... حکایت میکرد؛ اما به آرامی مبدل به یک عقیده شد و سپس صورت استراتژی و تاکتیک به خود گرفت.
سوالی که در این راستا مطرح میشود این است که آیا استراتژی اسرائیل به همان صورتی که در کنفرانس بال بود، باقی مانده و یا آن که به منظور انطباق با شرایط جدید، تغییر و تحولاتی در آن صورت پذیرفته است؟
در پاسخ باید گفت که استراتژی اسرائیل هیچ گونه تغییر نپذیرفته و کماکان در پی ایجاد دولت اسرائیل در سرزمین تاریخی مورد ادعای رهبران آن، از نیل تا فرات و سپس سیادت کامل بر تمام جهان است. اهداف این استراتژی در توسعه طلبی، تسلط و سیطره، گسترش نفوذ و تحقق آمال اسرائیلیها خلاصه میشود.
استراتژی اسرائیل از افکار پراکنده در میان یهودیان و از زمان نخستین آوارگی پدیدار گشت . یعنی هنگامی که تنها رؤیای آنها بازگشت به سرزمین موعود " فلسطین " بود . هربار که یهودیان مورد تحقیر جوامعی که در آن می زیستند قرار می گرفتند . " اندیشه بازگشت " در آنها زنده می شد . البته باید گفت . رنجش خاطر یهودیان بیشتر به دلیل خودپرستی ، تعصب و ناسازگاری با مردمی بود که در میان آنها زندگی می کردند .
در چنین شرایطی اندیشمندان یهودی به تشکیل میزگرد و کنفرانسهای متعددی به منظور بحث درباره سرنوشت یهودیان پراکنده در جهان پرداختند پس از تشکیل کنفرانس بال سوئیس در سال 1897 استراتژی اسرائیل صورت یک عقیده را به خود گرفت . در این کنفرانس یک استراتژی با دورنما و اهدافی مشخص مطرح شد که هدف آن انتقال یهودیان به فلسطین و تشکیل دوباره دولت یهود در سرزمین تاریخی اسرائیل ( به ادعای رهبران آنان ) بود . وسایل تحقق این هدف ، در کنفرانس مزبور مشخص شد . کنفرانس بال نقطه آغاز بود که جنبش صهیونیسم را در یک چارچوب مشخص سازمان داد . برای اینکه رؤیای دیرینه یهودیان لباس واقعیت بر تن کند ، رهبران صهیونیسم تصمیم قاطعی گرفتند که با اراده ای خستگی ناپذیر به تلاش بپردازند . جوامعی نیز که یهودیان در میان آنها زندگی می کردند به رشد و حرکت جنبش صهیونیسم به سوی هدف خود ، ناخواسته کمک کردند .
مباحث مختلف این کتاب، مستند به دهها منبع یهودی ـ اسرائیلی و غربی است؛ به گونهای که گزارشها، اطلاعات و اعترافات سرجاسوسان صهیونیست و کهنهکاران عرصههای اطلاعاتی و سیاسی غرب با محتوای آن پیوند خورده است. معالوصف، اعتبار و ارزش دادهها متکی به اسناد و مدارک طبقه بندی شده سازمان اطلاعات و امنیت کشور در دوران سلطنت پهلوی، با نام مخفف و مشهور ساواک است، که اساساً این اثر، حول محور آنها نگارش یافته است. اسنادی که با بیش از سی یا چهل سال قدمت، برای اولین بار از پس پرده تاریخ بیرون آمدهاند تا درباره یکی از مسائل بسیار مهم منطقه خاورمیانه و بلکه جهان، با نسل امروز، بی پرده و صریح سخن بگویند.
قلمرو جغرافیایی این اثر، منحصر به تعدادی از کشورهای حاشیه یا پیرامون سرزمین فلسطین که امروز در تاریخپردازی غربی و صهیونی، آن را اسرائیل می نامند، نیست؛ اما به نظر می رسد، عنوان استراتژی پیرامونی برای کتاب، به دلیل سابقه ذهنی و آشنایی کارشناسان، صاحبان نظران و بسیاری از مخاطبان، قابلیت آن را دارد، اسرار عملیات پنهان و فراپیرامونی صهیونیسم را نیز پوشش دهد.
فهرست
بخش اول: موساد و ساواک
بخش دوم: پیمان اطلاعاتی سه جانبه بین ایران پهلوی، ترکیه و اسرائیل
بخش سوم: پیمان اطلاعاتی سه جانبه بین ایران پهلوی، اتیوپی و اسرائیل
بخش چهارم: محدوده استراتژیک اسرائیل
بخش پنجم: دکترین فراپیرامونی موساد در آفریقا