- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 181237 - 90/4
- وزن: 0.30kg
استراتژی صلح
نويسنده: جان اف کندی
مترجم: عبدالله گله داری
ناشر: شركت سهامي كتابهاي جيبي
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 383
اندازه كتاب: جيبي - سال انتشار: 1342 - دوره چاپ: 3
کمیاب - کیفیت : نو ؛ جلد کتاب رنگ رفتگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
كندي سياست خود را در اين جملات خلاصه كرده بود:
«ما سهم خود را براي دنيايي توأم با صلح، جايي كه ضعفا در امان باشند و اقويا عادل، خواهيم پرداخت. ما نگران انجام اين وظيفه و نااميد از موفقيت در آن نيستيم. مطمئن و بدون تزلزل به سوي آن پيش ميرويم. نه يك استراتژي نابودكننده، بلكه به سوي يك استراتژي صلح ...
با به قدرت رسیدن "کندی" در ایالات متحده در انتخابات سال ۱۹۶۰ تحرک جدیدی در حوزه سیاست خارجی آمریکا صورت گرفت که بر اساس آن الگوهای قدیمی مبتنی بر استراتژی انتقام همه جانبه که متکی بر جنگهای هستهای بود، کنار گذاشته شد و استراتژی واکنش انعطافپذیر جایگزین آن گردید. نامزدی "جانکندی" جنب و جوشی در میان آزادیخواهان ایران به وجود آورد و امیدوار شدند که ایالات متحده از آن پس از رژیم خودکامه کودتا پشتیبانی ننموده و آنرا به تعدیل وادارد.
در همین زمان عصر "دتانتی" (تشنج زدایی) در روابط آمریکا و شوروی نیز آغاز شد؛ اگر چه در این دوران آمریکا رفتار همکاری جویانهای با اتحاد شوروی از خود نمایان ساخت؛ اما در عین حال پیوندهای منطقهای خود را در کشورهای جهان سوم به خصوص کشورهای خاورمیانه آسیای غربی و آسیای جنوبغربی و آسیای جنوبشرقی گسترش داد.
کندی بر این باور بود که اگر دولتهای دوست ایالاتمتحده در جهان سوم ساختار حکومتی خود را ترمیم کنند و برنامه توسعه را به گونهای تدریجی اعمال نمایند، اتحاد شوروی قادر به انجام هیچگونه اقدام مخاطرهآفرین برای اهداف و منافع آمریکا نخواهد بود.
کندی در پیام خود به کنگره آمریکا به این نکته اشاره نمود که پیمانهای نظامی راه حل جلوگیری از خرابکاری و عملیات پارتیزانی نمیباشد. بلکه باید به این کشورها جهت اصلاحات اقتصادی و اجتماعی کمک نمود.