- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 162304 - 52/3
- وزن: 0.30kg
استالین و استالینیسم
نویسنده: آلان وود
مترجم: محمد رفیعی
ناشر: خجسته
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 192
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1396 _ 1381 - دوره چاپ: 2 _ 1
مروری بر کتاب
مصور
نویسنده در این کتاب کوشیده است تا نقش استالین را در تاریخ روسیه، از انقلاب 1905تا پنجم مارس 1953(زمان مرگ استالین) بررسی نموده جنبه های مثبت و منفی شخصیت وی را تحلیل و تبیین نماید . یوسیف ویسارایونوویچ استالین ( 1879 1953)، رهبر و فرمانروای واقعی و معمار توسعه اقتصادی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی بود .استالین که کشورش را به یک قدرت بزرگ جهانی تبدیل کرده بود، طراح تشکیل رژیم های کمونیستی در اروپای شرقی و تا حدودی در چین و کره شمالی بود و مظهر جنگ سرد پس از سال 1948است .
تاثیر او بر تاریخ شوروی، بلوک سوسیالیست و به طور کلی در جهان، یک موضوع بحث انگیز بوده است ...وی آثاری را در زمینه تحلیل مارکسیسم لنینیسم و اقتصاد نگاشته است ."ر آغاز کتاب گاه شمار زندگی استالین به همراه واژه نامه اصطلاحات شخصی روسیه درج گردیده است ;همچنین در بخش پیوست کتاب درباره زندگی شخصی و موضوع بیماری روانی استالین (پارانویا) مطالبی آمده است .پایان بخش مباحث کتاب، عکس ها و تصاویری از استالین است .
بین سال های ۱۹۴۱ تا ۱۹۴۵ که جنگ جهانی دوم با شدت ادامه داشت، و تفکر "جنگ میهنی " در شوروی اهمیت یافته بود، وی رهبری نظام را در اختیار گرفته و پس از پیروزی متفقین در برابر فاشیسم ، به یگانه رهبر نظامی مطلق تا هنگام مرگ در سال ۱۹۵۳ تبدیل شد. بسیاری از تحلیل گران و نظریه پردازان مسائل شوروی بر آنند تاریخ این کشور از زمان مرگ لنین تا فروپاشی سه مرحله مشخص داشته است: مرحله اول"دوران نپ" است که از ۱۹۲۴ تا ۱۹۲۹ را تحت الشعاع خود قرار می داد.
مرحله دوم که در واقع شامل تمام ادوار حاکمیت مسلط مشخص استالین است، نظامی شکل گرفت که وجه مشخصه آن استبداد فردی، نابودی کم و بیش جامعه مدنی و نهادهای مختلف به جا مانده از دوران ماه عسل انقلابی، انقیاد فرهنگ در برابر رهنمودهای رسمی خود بود. مرحله نهایی توام با عقب نشینی هایی در شعار های انقلابی رژیم، سستی در نازعه جنگ سرد و پذیرش قابل توجه اصلاحات اقتصادی و سیاسی از سوی گورباچف بود.
آنچه تحت عنوان استالینیسم در عمل در دوران حاکمیت خودکامه استالین مطرح می شد، ترکیبی بود از ویژگی های شخصی او مثل جاه طلبی، شهوت قدرت طلبی و بدبینی جنون آمیز که با نظریه مارکسیسم لنیسیسم پیوند می خورد. استالین عضو نیمچه باسواد یک اقلیت ستم دیده بود و پر از کینه نسبت به افراد برتر و عموم روشن فکران بود. رژیم استالین، گونه ای نادر از شوونیسم و تزاریسیم وارونه ای بود که به جای پدیداری جامعه تراز نوین عادلانه و انسان خوشبخت، جای انسان را با یک ماشین بی چهره عوض کرده بود.