- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 183076 - 95/2
- وزن: 0.30kg
از چهار زندان
نویسنده: ناظم حکمت
مترجم: رضا سید حسینی - جلال خسرو شاهی
ناشر: نگاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 224
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1378 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
این کتاب به دو بخش کلی تقسیم شده است: «از چهار زندان» و «آخرین شعرها». در ابتدای کتاب هم زندگینامه مفصلی از حکمت آمده که چگونگی شکلگیری و سرایش برخی شعرهایش را برای مخاطب روشن میکند. در انتهای روایت زندگی این شاعر، آثار حکمت و تاریخ انتشار یا نگارش آنها آمده است.
در زندگینامه شاعر، بخشهای زیادی از زندگی و شعرهای او روایت شده و اضافه کردن عباراتی از حکمت و دیگر منتقدان، نوعی نگاه موشکافانه و انتقادی را به مخاطب میدهد. در زندگینامه این شاعر و نمایشنامهنویس ترک، نه تنها با زندگی حکمت، که با سبک سرایش او و تلاشش برای مبارزه و مقاومت در زندان روبهرو میشویم. وی در یکی از اشعارش که با نام «اتوبیوگرافی» در کتاب آمده، با زبان شعر، زندگی، علایق و آرمانهای خود را در زندگی از زمان تولد شرح میدهد. شعری که دو سال بعد از سروده شدنش، حکمت از دنیا رفت.
ناظم حکمت ران (Nazım Hikmet Ran) در سال 1901 در سالونیکا؛ دومین شهر بزرگ یونان امروز که در آن زمان جزو امپراتوری عثمانی بود، به دنیا آمد. او از سن 14 سالگی به سرودن شعر پرداخت و در سن 19 سالگی در سفری که به شوروی داشت از نزدیک با نسل جدید هنرمندان انقلابی آشنا شد و جسارتی بیشتر را در ایجاد تحول در شکل و محتوای شعر ترکیه یافت.
وی از برجستهترین شاعران نوپرداز و نمایشنامه نویس آزادیخواه ترکیه بود. ناظم همواره از شاعرانی بود که فعالیت هنریاش را محدود نمیکرد. او با انتشار اشعار و مقالههای خود در میان جوانان محبوبیت ویژهای داشت.
در سال ۱۹۲۰ مصطفی کمال پاشا قوایی را تشکیل داد و در صدد نجات میهن از دست بیگانگان برآمد. همه کسانی که شور نجات وطن را در دل داشتند، بسوی انقره رو میآوردند.
در همین سال ناظم نیز که زندگی در استانبول و در زیر چکمه اشغالگران برایش غیر قابل تحمل شده بود به آناتولی سفر میکند...