- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 157200 - 52/3
- وزن: 1.00kg
از مصاحبت آفتاب
نویسنده: کامیار عابدی
ناشر: ثالث
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 740
اندازه کتاب: رقعی زرکوب - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ : 7
مروری بر کتاب
زندگی و شعر سهراب سپهری به همراه کتابشناسی کامل سپهری
سپهری برخلاف ادوار بعدی شعر خود، در این دفتر از تاریکی، افسردگی، پژمردگی، شب، غم، خستگی و ترس سخن می گوید.البته تیرگی ذهن شاعر با توجه به محیط سیاسی_اجتماعی و روابط آشکار و پنهان عناصر گرداگرد یک شاعر دهۀ 1320، چندان دور از انتظار نیست. او «هوشنگ ایرانی» نیست که در آن اوج به هم ریختگی و نابسامانی ایران به «آه کبود و جیغ بنفش» روی آورد.
نخستین عنصری که "از مصاحبت آفتاب" به همت "کامیار عابدی" را از سایر آثار منتشر شده پیرامون "زندگی و شعر سهراب سپهری" جدا میکند، افزودن مطالب تازهای است که از طریق مطالعه شخصی نویسنده گردآوری شده است. به عبارتی این کتاب، فقط آنچه را که دیگران درباره سهراب بیان کردهاند تکرار نمیکند، بلکه یافتههایی نو از "زندگی و شعر سهراب سپهری" به دست میدهد.
این یافتهها شامل بررسی نقاشیهای سهراب سپهری، ترجمههای وی از اشعار جهانی، شعرهای منتشرنشده از او و مقدمههایی است که از کتابهایش حذف شده بود. موارد ذکر شده همگی دریچهای نو جهت شناخت دوبارهی سهراب سپهری فراهم کرده و علاوه بر دوستداران سهراب سپهری، پژوهشگرانی که آثار او را مطالعه میکنند نیز میتوانند از این اطلاعات جدید، بهرهی کافی ببرند.
بخشهای تحلیلی و انتقادی کتاب "از مصاحبت آفتاب" تالیف "کامیار عابدی"، دو جنبه ارزشمند دیگر است که این اثر را قابل تامل و مفید کرده است. در بخش تحلیلی کتاب، مولف مسیر اندیشه و سیر معنوی شعر سهراب را از آغاز تا پایان می کاود و چگونگی شکلگیری نظام فکری منسجم او را به تصویر می کشد. قسمت انتقادی اما به دو اثری که توسط دو تن از ادیبان برجستهی ایرانی، پیرامون سهراب سپهری منتشر شده میپردازد. در این بخش "کامیار عابدی" با نگاه به کتابهایی از "سیروس شمیسا" و "صالح حسینی"، آثار این دو را به شکلی منطقی نقد میکند. در خاتمهی اثر نیز کتابشناسی کاملی در مورد سپهری ارائه شده که به آثاری که توسط او یا درباره او نوشته شده و در مطبوعات و یا به صورت کتاب مستقل منتشر شده است، اشاره دارد.
این کتاب حاوی ۳۶ شعر است که در هشت کتاب سهراب به چاپ نرسیده، هشت بخش عمده دارد که نگاهی به زندگی، در قلم زمان و روزگار شاعر برخی از بخش های این کتاب است . در بخش دیگری از این کتاب، عابدی مولف اثر اندیشه در شعر سهراب را مورد بررسی قرار داده است. در بخش " آغاز اندیشه "، شعر" مرگ رنگ "، در بخش " برزخ اندیشه "، شعر های " شرق اندوه " و " آوار آفتاب "، در بخش " بهشت اندیشه " شعرهای " صدای پای آب " ، " مسافر " و " حجم سبز " و در بخش " فرجام اندیشه " شعر " ما هیچ ما نگاه " را مورد نقد قرار داده است .
در بخش سوم از این کتاب ، ۳۶ قطعه شعر از سروده های سپهری که پیش از این در " هشت کتاب " وی منتشر نشده به همراه چند شعر از شاعران معاصر در رثای سهراب سپهری و ترجمه وی از اشعار دیگران چاپ شده است . در بخش دیگر ، کتابشناسی سهراب سپهری به همت مرحوم کریم امامی و ترجمه شعر های وی به زبان های آلمانی ، اسپانیائی ، انگلیسی ، ایتالیائی ، ترکی استانبولی ، لهستانی ، عربی و فرانسوی درج شده است.