- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 93734 - 85/1
- وزن: 0.60kg
- UPC: 85
از سلاجقه تا صفویه
نويسنده: نصرت الله مشکوتی
ناشر: ابن سینا
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 430
اندازه كتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1343 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت :
مروری بر کتاب
مصور
اگر چه یورش تیمور، رکود نسبی در وضعیت اقتصادی را در پی داشت، اما تلاش های شاهرخ آسیب های اقتصادی وارده را به ویژه در خراسان جبران کرد. با درگذشت شاهرخ و منازعات جانشینی میان سلاطین تیموری فضای سیاسی کشور آشفته گشته و در پی آن اوضاع اقتصادی کشور به ویژه خراسان صدمه دید. با روی کار آمدن سلطان حسین بایقرا ، تلاش مضاعفی برای بهبود اوضاع اقتصادی خراسان آغاز شد.
در نتیجه در دوران نخست حاکمیت او به واسطه استقرار نسبی معیشت و تنظیم امور تجاری و احیای کشاورزی و دلبستگی شخصی سلطان به عمران و آبادانی، وضعیت اقتصادی خراسان بهبود یافت و سلطان توانست برای خراسان دورانی از ثبات قتصادی، رونق و رفاه و پیشرفت اقتصادی فراهم سازد، اما در سالهای پایانی حکومت وی، در پی بیماری سلطان، دوباره عوامل مخرب مسلط شده و فضای اقتصادی خراسان را تحت تأثیر قرار دادند....
...صفویان به عنوان اولین سلسله ای که پس از ورود اسلام به ایران توانستند با تشکیل دولت متمرکز و قدرتمند، هویتی مبتنی بر مذهب تشیع را برای این سرزمین و ساکنان آن ایجاد نمایند، از یکسو موجب بازگشت ایران به صحنهی معادلات و مناسبات جهانی شدند و از دیگر سوی، ایرانی را بنیان نهادند که در دورههای بعد از خود نیز منشا اثر فراوان بودهاند؛ بر این اساس میباید، در مطالعات تاریخی ایران بالاخص در حوزههای دینی، مذهبی، فرهنگی و تمدنی به اهمیت و نقش صفویه توجه ویژه نمود.
در واقع صفویان در میان تمامی سلسلهها و حکومتهای شیعه مذهب در طول تاریخ اسلام، مهمترین و موثرترین نقش را در پیشرفت تشیع و نهادینه کردن آن داشتهاند. نگاهی کلان و تاریخی به این دوران، این سوال را ایجاد مینماید که نقش صفویان در تاریخ تشیع درچه متغیرهایی میتواند بررسی شود؟