دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

از دامنه تا قله ؛ زندگینامه محمود خلیلی ؛ زرکوب

از دامنه تا قله
درحال حاضر موجود نمی باشد
از دامنه تا قله ؛ زندگینامه محمود خلیلی ؛ زرکوب
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 177355 - 96/3
  • وزن: 0.50kg
0 ریال

از دامنه تا قله

نویسنده: منصوره‏ خلیلی‏
ناشر: بهجت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 272
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ:

 

مروری بر کتاب 

تصاویر گلاسه رنگی 

زندگینامه محمود خلیلی

حمود خلیلی (متولد سال ۱۲۸۴) کار خود را نه با صنعت گاز بلکه با معلمی در دو مدرسه دارالمعلمین و علمیه تهران شروع و در کنار تدریس، مسئول آزمایشگاه دارالمعلمین نیز شد. شوق به آموزش او بسیار بود، به قدری که یکی از شاگردانش که دکتر مجتهدی (رئیس دبیرستان البرز) بودند، درباره‌اش می‌گویند:
آقای خلیلی خودشان رفتند از جیب خودشان برای ما ماشین ویمشورتسی (نوعی ماشین القای الکتریکی) ساخت و به آزمایشگاه آورد و به فضای آموزشی رنگ و رونق بیشتری بخشیدند تا بتوانند ما را سر شوق بیاورند.

اما چند ماه بعد از کار اخراج شده و جای خود را به دکتر حسابی داد. با کمک خانواده مغازه‌ای را به نام «کارخانه تعمیرات الکترومکانیکی خلیلی» افتتاح کرده و در آن نصب ماشین‌آلات صنعتی، تعمیر ماشین‌های سنگین و سبک، پر کردن باتری و بستن آرمیچر چراغ گاز تهران پرداخت و وارد عرصه صنعت شد. با پیشرفت در گذر زمان، محمود خلیلی پروژه‌های فنی بیشتری گرفت و با مجلس همکاری کرد و برایشان شمارنده الکتریکی ساخت. همچنین برق‌رسانی شهربانی و زندان قصر را به‌روز کرد. به گفته اطرافیان محمود، او اهل کار بود و به هر فرصتی در زندگی خود چراغ سبز نشان می‌داد.

محمود خلیلی در اوایل دهه ۲۰ در اداره برق با روش حفاری از طریق متفقین آشنا می‌شود و با واردات تلمبه‌های آمریکایی و دستگاه‌های حفاری، تعداد زیادی چاه در شهرها، باغ‌ها و روستاها حفر ‌می‌کند. در سال ۱۳۲۴ با تحریک مخالفانش به زندان می‌افتد و پس از آزادی از کار دولتی منع ‌می‌شود. محمود خلیلی که یکی از مشکلات روز کشور را کم‌آبی می‌دید، برای همین به همراه یکی از دوستانش در سال ۱۳۲۵، حفاری تخصصی را شروع می کنند تا با این روش بتوانند جلوی مشکل کم‌آبی را بگیرند. او مدتی بعد به آمریکا و اروپا سفر می‌کند تا با روش روز حفاری دنیا آشنا شود. در سفرش مشاهده کرد که مردم از انرژی بسیار پاکی به ‌نام گاز برای آشپزی، تهیه آب گرم و انرژی خانه‌های خود استفاده می‌کنند و آشپزخانه‌های بسیار تمیزی که اثری از هیزم و دود حاصل از آن در آن‌ها نیست، دارند.

مهندس بازرگان :
همدوره‌های دیگرم آقا شیخ محمود خلیلی است که بعدا معروف به مهندس خیلیی شد فرد فعال و مرد حراف دوست داشتنی و با شخصیت بود، صاحب استعداد اهل ابتکار و "همه فن حریف" که با شاگردان و فارغ التحصیلان مدارس، زمین تا آسمان فرق داشت. خودش می‌گفت: آدم باید در ایران از صبح تا غروب روی چند سن بازی کند. دارالمعلمین را تمام نکرده و زمانی که هنوز عبا و عمامه داشت، یک دکان کارگاه مانند باطری پرکنی در سرچشمه باز کرد و به این ترتیب عملا هنرمند تعمیرکار برق و موتور شد...


فهرست

محمود خليلي به بيان زنده ياد مهندس بازرگان
فصل اول - اوضاع سياسي و اجتماعي ايران در سال هاي 1280 تا 1304 هجري خورشيدي
فصل دوم - سفر به رشت و آغاز زندگي اجتماعي
فصل سوم - تاسيس كارگاه فني
فصل چهارم - انجام فعاليت هاي گوناگون شغلي
فصل پنجم - تاريخچه كوتاهي از صنعت برق در ايران
فصل ششم - تاسيس حزب توده و اثرات آن
فصل هفتم - ملي شدن صنعت نفت ونجات از پيچيده ترين زنجيرهاي استيلاي غرب
فصل هشتم - تاسيس شركت سهامي صنعتي بوتان

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات