- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 182980 - 111/6
- وزن: 0.45kg
از خاطر و خط استاد
نویسنده: عنایت الله مجیدی
ناشر: وزارت ارشاد
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 456
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
درس ها و چند سخنرانی فروزانفر
مجموعهی حاضر، بخشی از درسها و چند سخنرانی از "استاد فروزانفر" است. موضوعات این جلد مشتمل بر معانی و بیان، صرف و نحو فارسی، سبک شعرا، شرح مثنوی و آثار مولانا، شرح ابیات حافظ، زندگی و شعر رودکی، ادیب پیشامدی و خاندان جوینی است. راویان این متن اشخاصی چون ؛سید محمود دبیر سیاق،جعفر محجوب،ذبیح الله صفا،سید ضیاءالدین سجادی و حسینعلی هروی می باشند.
بدیع الزمان فروزانفر از جمله نویسندگان و مصحّحان متون ادبی و استاد سرشناس زبان و ادبیات فارسی، ملقب به شیخ عبدالجلیل فرزند آقا شیخ علی بشرویهای، به سال ۱۲۷۶ ه.ش. در یک خانوادۀ کُرد در بشرویه از توابع شهرستان طبس، از شهرهای خراسان، دیده به جهان گشود. آقا شیخ علی و پدرش آخوند ملا محمدحسن قاضی هر دو شاعر، فقیه، طبیب و از بزرگان منطقۀ بشرویه بودند و نسبشان به ملا احمد تونی از علمای عصر شاه عباس اول صفوی میرسید.
استاد فروزانفر نامهای متفاوتی داشته است. ایشان در ابتدا محمدحسین بشرویهای نام داشت. بعدها خود را جلیل ضیاء بشرویه ای نامید. ضیاء تخلص شاعری او بود و فروزانفر ترجمۀ همان واژۀ ضیاء است. استاد در نهایت نام “بدیعالزمان فروزانفر” را برای خود برگزید. فروزانفر در سال ۱۳۱۷ با خانم رخشنده گل گلاب ازدواج کرد و از او صاحب سه فرزند دختر شد به نامهای نوشين، فرانک و شيرين که متأسفانه شيرين در ۵ سالگي فوت كرد.
سرانجام در روز چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت سال ۱۳۴۹ به علت سکتۀ قلبی در بیمارستان مهر درگذشت و پس از تشیع جنازۀ باشکوهی، مجاور امامزاده حمزه، در حضرت عبدالعظیم به خاک سپرده شد. علامه همایی در مجلس ختم او سرود: «بر فرورانفر نه، بر اهل ادب باید گریست».