- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 140915 - 74/2
- وزن: 0.60kg
از جنوب لبنان تا جنوب ایران
نویسنده: سیدرحیم صفوی
تدوین: مجید نجف پور
ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 312
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور - اسناد
جلد اول : خاطرات سردار سیدرحیم صفوی
در کتاب حاضر خاطرات سردار سیدرحیم صفوی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سال های قبل از انقلاب تا سال 1360 تدوین شده است. وی در سال 1331 در شهرستان لنجان از توابع استان اصفهان به دنیا آمد. پس از تحصیلات اولیه وارد دانشگاه تبریز شد و در جریان مبارزات سیاسی دانشجویی قرار گرفت. او مبارزات سیاسی را در دوران سربازی با حضور در تظاهرات مردم تبریز و اصفهان ادامه می دهد تا این که در سال 1356، پس از مجروح شدن، از ایران خارج می شود و به سوریه و لبنان می رود و در فرانسه با امام دیدار می کند.
رحیم صفوی در بعد از انقلاب، در تشکیل سپاه پاسداران اصفهان نقش فعالی می گیرد، با گروه های مخالف درگیر می شود و در جنگ تحمیلی حضور بیشتری پیدا می کند. خاطرات در هفت فصل تدوین شده و با گاه شمار زندگی سردار صفوی، اسناد و تصاویر کتابنامه و فهرست اعلام به پایان می رسد.
آقای سید یحیی (رحیم) صفوی رد سال 1331 هجری شمسی در شهرستان لنجان از توابع استان اصفهان، در یك خانوادهی متدین و مذهبی به دنیا آمد. وی پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه، وارد دانشگاه تبریز گردید و در جریان مبارزات سیاسی دانشجویی قرار گرفت و با شخصیتهایی چون شهید قاضی طباطبایی، بیش از پیش آشنا گردید. اشان در جریان قیام مردم تبریز در سال 56، فعالانه حضور داشت و در همان وقایع مجروح گردید.
وی پس از آن كه در مورد شناسایی ساواك قرار گرفت، به سوریه مسافرت كرد و با مبارزان خارج از مرزها آشنایی پیدا كرد. وی با كولهباری از تجربه جهاد در آستانهی پیروزی انقلاب به كشور بازگشت و در تشكیل سپاه پاسداران اصفهان نقش مهمی داشت. ایشان در طی هشت سال دفاع مقدس به عنوان یكی از فرماندهان ارشد سپاه و در سمت معاونت این نیرو خدمات زیادی انجام داد. سردار صفوی هم اكنون فرماندهی كل سپاه پاسداران را به عهده دارد.
خاطرات آقای رحیم صفوی، نگرش و تلقی یك جوان مسلمان و انقلابی را در آخرین دههی رژیم پهلوی نسبت به اوضاع و احوال سیاسی و اجتماعی ایران نشان میدهد. مطالب گوناگون این خاطرات، چگونگی شكلگیری رویكرد مخالفت با رژیم پهلوی را در میان جوانان مسلمان در عصر پهلوی دوم، توصیف میكند.