- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 141211 - 60/5
- وزن: 0.60kg
اروپا در قرون وسطی
نویسنده: عزت الله نوذری
ناشر: نوید شیراز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 390
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1377 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت :
مروری بر کتاب
مصور - نقشه
فایده علم تاریخ تنها در این نیست که با زندگی گذشتگان و حوادث مهم و شگرف روزگاران پیشین آشنایمان می کند، بلکه بواسطه آن، با شرایط زمانه، بهتر، عمیق تر و لاجرم همه جانبه تر رو در رویمان می سازد. بی گمان بر بستر مطالعه گذشته و حال است که شاید قادر به شناخت آنچه بر سر ما آمده است و یا خواهد آمد باشیم؛ هر چند که اگر این حر ف تازه ای باشد، اما تکرار آن هرگز از اهمیت موضوع تخواهد کاست.
ما از آنرو به دانستن گذشته خویش راغب، بلکه نیازمندیم که نمی توانیم بی ریشگی و بی هویتی را تاب آریم. انسان گذشته ای دارد. این گذشته شاید افتخار آمیز، باید بر زمینمان استوار و نیرومند گرداند. ریشه های ما در هوا نیست. در دل زمین تاریک است، و ما هرچه آگاه تر به گذشته هایمان باشیم، عمق و پابرجایی خود را بهتر دریافته ایم. و بی گمان بر این بستر است که قادریم توفانها و حوادث تاریخی را از سر بگذرانیم، استوار بمانیم و ببالیم.
از سوی دیگر ، ذکر این واضح نیز خالی از فایده ای نیست که مطالعه تاریخ محدود به جستجو در تاریخ قومی و ملی نبوده، چه بسیار رویدادهایی که متعلق به تمامی فرهنگ و تمدن جهان بوده و وسعت تاثیر، ادامه و نفوذ آن در بخشهای وسیعی از سرزمینهای دیگر و حتی ادوار بعد محرز هستند.
قرون وسطی یا سدههای میانه، نام یکی از چهار دورهای است که برای تقسیم بندی تاریخ اروپا استفاده میشود. این چهار دوره عبارت بودند از دوران کلاسیک باستان، قرون وسطی، عصر نوزایی (رنسانس) و دوران جدید یا مدرن که از 1600 میلادی شروع میشود. معمولاً قرون وسطی را از پایان امپراتوری رم در قرن پنجم میلادی تا سقوط قسطنطنیه توسط دولت عثمانی و پایان امپراتوری رم شرقی (یا بیزانس) در 1453در نظر میگیرند.
قرون وسطی در تاریخ اروپای غربی یکی از مهمترین مراحل تاریخی است که از سده پنجم تا سده شانزدهم میلادی را در بر میگیرد. در بعضی از موارد از قرون تیره یا Dark age یاد میشود که از ویژگیهای آن تاریک اندیشی، اختناق و حاکمیت کلیسا در مناصب مختلف است.
در اینجا به برخی رویدادها و ویژگیهای اروپای قرون وسطی اشاره میکنیم:
تا قرن 13 میلادی، قلعههای متعلق به شوالیهها بیش ازهر چیز دیگری در پهنه اروپا خود نمایی میکرد. شوالیهها از زندگی مرفهی برخوردار بودند که با زندگی دهقانانی که روی زمینهای آنها کار میکردند، تفاوت زیادی داشت. شهرهایی در اطراف قلعهها به وجود آمدند و توسعه یافتند. تجار برای تجارت از راههای صعبالعبور سفر میکردند.
زائران سفرهای طولانی را برای زیارت اماکن مقدس انجام میدادند. زندگی سخت بود و جنگ، قحطی و طاعون همواره جان مردم را تهدید میکرد. در این دوره قلعههای متعلق به شوالیهها از سنگ ساخته میشد و دارای استحکامات نیرومندی بودند. در سال 1095 م. پاپ آورین دوم، نخستین جنگ صلیبی را پایه ریزی کرد. او از مسیحیان خواست تا مانع از قدرت یافتن ترکان مسلمان در سرزمین فلسطین شوند.
فهرست
فصل اول : نگاهی به امپراطور رم
بُعد اقتصادی
بعد سیاسی
بعد اجتماعی – ئذهبی
فلسفه اپیکوری
فلسفه رواقی
فصل دوم : هجوم بربر و هون
قبایل بربر
افوام ژرمن
اقوام گت
اقوام واندال
اقوام بورگُند و لُمبارد
اقوام سلت
اقوام فرانک
اقوام انگل و ساکسون
آیین ژرمنها
الهه های قوم ژرمن
موضوع : اقوام هون
نام پادشاهان لمبارد ایتالیا
فصل سوم : تشکیل نخستین دولتهای اروپایی
الف : پیدائی دولت فرانک
خاندان مرونژین
فتوحات کلویس
مرگ کلویس
تجزیه فرانسه
دستگاه اداری قبایل فرانک
داوری و دادرسی فرانکها
ب: خاندان کارولنژین
خاندان شارل
شال مارتل
امپراطوری شارلمانی
تشکیلات دربار شارلمانی
مجالس و فرامین
تقسیمات امپراتوری کارولنژین
بیداری در عهد خاندان شارل
پ: خاندان کاپسین
سلسله کاپسین
روبر دوم ( معروف به لوپیر ) ۹۶۶-۱۰۳۱ میلادی
و...