- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 142683 - 7/4
- وزن: 0.60kg
ارض ملکوت
نویسنده: هانری کوربن
مترجم: سید ضیاالدین دهشیری
ناشر: طهوری
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 435
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1387 - دوره چاپ: 4
مروری بر کتاب
کالبد انسان در روز رستاخیز
از ایران مزدایی تا ایران شیعی
شادروان پروفسور هانری کربن چنان در محضر اربابعلم و حکمت مشهور است که نیازی به معرفی، آن هم از طرف این حقیر وجود ندارد. منتهی چون در این چند سالچندان ذکری از او به میان نیامده است مختصر اشارتی به احوال و آثار آن بزرگ مرد شیفته اسلام و بخصوص مذهبحقه تشیع خالی از فایدتی نخواهد بود.
به طوری که در جشن نامه هانری کربن آمده است، وی در سال 1903 در شهر پاریس قدم به عرصه هستی نهاد و ازبدایت صباوت در محیط دینی خود پرورش یافت و پس از گذرانیدن مقدمات تحصیلی در سال 1925 به دریافتلیسانس در فلسفه در دانشگاه سوربن توفیق یافت و در سال 1928 دیبپلم مدرسه تتبعات علیهی آن دانشگاه را گرفتو در سال 1929 دیپلم مدرسهی السنه شرقیهی پاریس را به دست آورد و علاوه بر تسلط کامل بر فلسفهی غربی وزبانهای کلاسیک اروپایی با عربی و فارسی نیز کاملاً آشنا شد و حتی زبان پهلوی را نیز فرا گرفت و در مکتب استادبزرگ اتین ژیلسون روش تفسیر افکار فلسفی را مبتنی بر یک متن دقیق که اتفاقاً همان روش حکمای الهی اسلامی استآموخت، و در پدیدارشناسی تبحر یافت.
اما آنچه او را از فلسفه های اروپایی مستغنی ساخت و زبونی و نقص ومحدودیت این فلسفه ها را در مقابل حکمت حقیقی که در تمدن اسلامی و به ویژه در ایران طی قرنها از نسل به نسل انتقال یافته بود، نمایان ساخت، ورود کربن به عالم فکری و معنوی اسلام و مخصوصا تشیع بود. در همان دوران دانشجویی به تلمذ در محضر لویی ماسینیون اسلام شناس بزرگ فرانسوی نیز اشتغال ورزید و با هدایت او با تصوف وتشیع و فلسفه اسلامی آشنا شد.
نخستین مقاله ی او که در نشریه ی بررسی های فلسفی در پاریس چاپ شده، درباره ی مردمشناسی فلسفی مبتنی بریکی از آثار فارسی (سهرودی بود و نخستین اثر مستقل به زبان فرانسوی راجع به این حکیم، توسط کربن در 1939ذیل عنوان، سهروردی مؤسس حکمت اشراق) به چاپ رسید. اتفاقی نیست بلکه تمثیلی است از مقامی که شیخ اشراق در حیات فکری کربن در اولین دوران فعالیت او تا آخر عمرش داشته است.
تا آنجا که حقیر به خاطر دارد، هانری کربن از سال 1337 خورشیدی، هر ساله قریب یک ما در تهران اقامت داشت و بامجالمع علمی و مذهبی محشور بود. سخنرانیها و جلسات بحث و نقد وی در دانشگاه تهران و به ویژه با حضوراستادان ادبیات فارسی، عربی، زبان فرانسه و فلسفه بسیار پر شور بود. گذشته از این کربن به طور مرتب با استاد شهیدحاج شیخ مرتضی مطهری و علامه بزرگ حاچ سید محمد حسین طباطبایی، اعلی الله مقامهاما، معاشرت و محاورت داشت و از افکار بلند آن بزرگان بهره می جست.