دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

ترجمه ارشاد شیخ مفید ؛ سیره ائمه اطهار (ع)

ارشاد شیخ مفید
درحال حاضر موجود نمی باشد

ترجمه ارشاد شیخ مفید

نویسنده: شیخ مفید
مترجم: سیدحسن موسوی مجاب
ناشر: سرور
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 640
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

سیره ائمه اطهار (ع)

تاریخ زندگانی ائمه معصوم و سیره تربیتی و عقیدتی آنها در طول حیات خود، بهترین منبع برای الگو گیری از آنها برای رسیدن به زندگی سالم اسلامی می باشد. پس چه نکوست کتابی را مطالعه کنیم که به صورت کلی به موضوع تاریخ زندگانی ائمه و فضایل آن بزرگواران و یاران آنان پرداخته باشد.

اَلْإرْشاد فی مَعْرفةِ حُجَجِ الله عَلَی الْعِباد (تألیف: ۴۱۱ق) معروف به «الارشاد» کتابی درباره تاریخ زندگی امامان شیعه(ع) به زبان عربی نوشته شیخ مفید (متوفای ۴۱۳ق) از متکلمان و فقهای برجسته شیعه است. شیخ مفید این کتاب را با توجه به روایاتی که در اختیار داشته، جمع‌آوری نموده است. کتاب ارشاد از دو بخش تشکیل شده که بخش اعظم آن به شرح حال و ذکر فضایل امام علی(ع) و شرح زندگانی امام حسین(ع) و واقعه کربلا اختصاص دارد. شیخ مفید در این کتاب به فضایل اهل بیت(ع) و یاران آنان نیز اشاره دارد. به دلیل اهمیت و جایگاه این کتاب و نویسنده آن، پژوهش‌های فراوانی درباره آن صورت گرفته است. سید هاشم رسولی محلاتی الارشاد را به زبان‌ فارسی و دکتر هوارد به زبان انگلیسی ترجمه و منتشر کرده‌اند.

شیخ مفید این کتاب را به درخواست یکی از شیعیان نگاشته است. وی در آغاز کتاب می‌نویسد:

«من بنا به درخواست شما به صورت مختصر در این کتاب نام ائمه هدی علیهم السلام و تاریخ زندگانی آنها و محل قبر و حرم آنها را آورده‌ام. همچنین به بخشی از روایات، درباره‌شان و مقام آن امامان معصوم نیز اشاره دارم، تا عقیده شما به دین از روی آگاهی و انصاف و شناخت باشد».

شیخ مفید در کتاب الإرشاد همانند یک کتاب تاریخی عمل نموده و به بیان حوادث تاریخی پرداخته است. علاوه بر آن، این کتاب، یک کتاب عقیدتی نیز به شمار می‌آید زیرا در آن به بسیاری از عقائد شیعه اشاره شده است. همچنین مؤلف در این کتاب مانند کتاب‌های روایی، مطالب را با ذکر سند آورده و این کار ارزش و اعتبار آن را بالا برده است....

در خبرها آمده است که دو مرد نزد پیامبر شکایت بردند درباره گاوی که الان کشته بود، پس یکی از آن دو گفت : ای رسول خدا! گاو این مرد الاغ مرا کشته است ،رسول خدا فرمود: نزد ابو بکر بروید و در این باره از او جویا شوید. چون ابو بکر رفتند و داستان خود را بر او گفتند ، ابو بکر گفت : چگونه پیامبر خدا را رها کرده و نزد من آمده اید ؟ گفتند : او ما را بدان دستور فرمود. آنگاه به آنان گفت : چهارپایی چهار پای دیگری را از بین برده است، چیزی به عهده صاحب آن نیست.

وقتی آن دو نزد پیامبر بازگشته و او را از ماجرا آگاه ساختند، فرمود: بروید پیش عمر بن خطاب و داستانتان را برای او بگویید و از او بخواهید که در مورد آن قضاوت کند.چون نزد او رفته و داستان خود را بر او نقل کردند ، گفت : چگونه پیامبر خدا را رها کرده و نزد من آمده اید ؟ گفتند: او ما را به آن امر فرمود. گفت : پس چگونه به شما دستور نفرمود که نزد ابو بکر بروید؟ گفتند: ما را بدان نیز امر فرمود و نزد وی رفتیم. گفت: در این باره چه چیزی به شما گفت ؟ به او گفتند: چنین و چنان . گفت : نظر من در این باره چیزی جز نظر ابو بکر نیست.

آن دو نزد پیامبر بازگشته و ماجرا را به وی گفتند، فرمود: نزد علی بن ابی طالب بروید تا میان شما داوری کند. چون نزد او رفتند و داستان خود را بر او باز گفتند، فرمود: اگر گاو وارد جایگاه و پناهگاه الاغ شده، صاحب گاو باید بهای الاغ را به صاحبش بپردازد؛ و چنانچه الاغ وارد جایگاه گاو شده و گاو آن را از پای درآورده، غرامتی بر عهده صاحبش نیست.

پس نزد پیامبر خدا بازگشته و او را از داوری آن حضرت میان خود مطلع کردند ، پیامبر فرمود: همانا که علی بن ابی طالب به حکم خدای عز وجل در میان شما حکم نمود. سپس فرمود: سپاس خدا را که در میان ما اهل بیت - کسی را نهاد که طبق سنن داود در قضاوت حکم کند.و برخی از اهل سنت نقل کرده اند که ماجرای امیر مؤمنان درباره این دو مرد در يمن بوده است، و برخی دیگر آنگونه که پیش از این آوردیم گفته اند...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات