- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 148680 - 64/3
- وزن: 0.20kg
ارسطو
نويسنده: جاناتان بارنز
مترجم: محمد فیروزکوهی
ناشر: بصیرت
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 190
اندازه كتاب: پالتویی لب برگشته - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
ارسطو از فيلسوفان يونان باستان بود. اوكه يكي از مهمترين فيلسوفان غربي به حساب ميآيد شاگرد افلاطون و آموزگار اسكندر مقدوني بود. تاليفات او در زمينهها و رشتههاي گوناكون منجمله فيزيك، متافيزيك، شعر، زيست شناسي، منطق، علم بيان، سياست، دولت و اخلاق بودهاند.
ارسطو به همراه سقراط و افلاطون از تأثير گذارترين فيلسوفان يونان باستان بودهاست. اين سه تن فلسفه اروپايي (آنطور كه براي ما آشنا است) را بر اساس فلسفه ماقبل سقراط يونان بنياد نمودند. ارسطو فلسفه را بهعنوان «دانش بودن» تعريف ميكرد.
ارسطو در پاییز ۳۲۲ پیش از میلاد درگذشت. او شصت و دو ساله و در اوج توانایی هایش بود؛ دانشمندی که تبیین های علمی اش گسترده و تأملات فلسفی اش عمیق بودند؛ آموزگاری که جوانان هوشمند یونانی را مفتون می کرد و الهام بخش بود؛ چهره ای عمومی که زندگانی متلاطمی را در جهانی آشفته از سر گذراند. او چونان غول عقلانی سترگی بر روزگار باستان سایه افکند.
هیچ کس پیش از او سهمی چنین بزرگ در معرفت نداشت. پس از او نیز کسی سودای هماوردی با دستاوردهایش را در سر نپرورد. دربارۀ ویژگی و شخصیت ارسطو چیز زیادی نمی دانیم. او از خانواده ای توانگر سر بر آورد. به قول معروف جوانی خوش لباس و آراسته بود؛ انگشترهایی در انگشت می کرد و موهایش را به رسم معمول کوتاه نگاه می داشت؛ گفته اند که پاهایی دوکی شکل داشته است؛ از ضعف هاضمه رنج می برد؛ سخنوری نیکو بود؛ در درس گفتارهایش واضح و شفاف، و در گفت و گو قانع کننده ظاهر می شد؛ بذله گویی گزنده ای داشت.
دشمنانش، که فراوان بودند، او را به خودبینی متهم کرده اند. وصیت نامه ای که از او بر جای مانده، سند بزرگواری و بخشندگی اوست. نوشته های فلسفی اش خشک هستند؛ اما نشان می دهد که دوستی و خودبسندگی را ارج می نهاد و اینکه ضمن آگاهی از جایگاه خود در سنتی افتخارآمیز، به درستی از دستاوردهای ویژه اش احساس سربلندی و غرور می کرد. به عنوان یک انسان شاید بیشتر ستودنی باشد تا دوست داشتنی.