- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 174456 - 92/4
- وزن: 1.00kg
ارج نامه ملک الشعرا بهار
نویسنده: علی میرانصاری
ناشر: میراث مکتوب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 572
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ لبه روکش کتاب سائیدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
مصور
شرح حال و آثار ملک الشعرای بهار با رویکرد متنپژوهی
بهار از چهره های ممتاز فرهنگ و ادب معاصر ایران است. شهرت بهار تنها به نبوغ شاعرانهاش محدود نمى شود بلكه وی با درك درست از شرايط اجتماعى و اتخاذ مواضع سنجيده در قبال آنها، در تاريخ سياسى دوران خود نيز بسيار مؤثر بود. این مجموعه به بررسى آثار و انديشه ها و كارهاى پژوهشى ملک الشعرا بهار به ويژه در زمينه تصحيح متون مهم زبان فارسى (1248ـ1312) پرداخته است.
بهار آخرین استاد شعر کلاسیک فارسی است. شاعری از تبار بزرگان که به وِزه، در قصیدهسرایی ادامهدهنده راه استادانی چون رودکی و عنصری و فرخی و ناصرخسرو و سنایی و انوری به شمار میآید. بهار در زندگیاش همواره آزادیخواه و ایراندوست باقی ماند. او که ادیب و هنرمندی پرورده انقلاب مشروطیت و فرهنگ مردمگرای آن بود، در مقایسه با سه شاعر برگزیده همین انقلاب، عارف قزوینی، میرزاده عشقی و فرخی یزدی عاقبت بهتری داشت. زندگی بهار به عنوان یک ادیب و یک مرد سیاسی با توجه به حجم آثار با ارزشی که چه در زمینه شعر و چه در عرصه تحقیقات ادبی پدید آورده، پدیدهای شایسته بررسی است.
محمدتقی بهار در شانزدهم آبان ۱۲۶۳ ه. ش. در مشهد زاده شد. پدرش میرزا محمدکاظم صبوری، ملکالشعرای آستان قدس رضوی بود؛ مقامی که پس از درگذشت پدر، به فرمان مظفرالدین شاه، به بهار رسید. خاندان پدری بهار خود را از نسل میرزا احمد صبور کاشانی (درگذشته" ۱۲۲۹)، قصیدهسرای سرشناس عهد فتحعلی شاه میدانند و به همین جهت پدر بهار تخلص صبوری را برگزید.
بهار در ۱۳۲۸، روزنامه نوبهار را که ناشر افکار حزب دموکرات بود، منتشر ساخت و به عضویت کمیته ایالتی این حزب درآمد. این روزنامه پس از چندی به دلیل مخالفت با حضور قوای روسیه در ایران و مخاصمه با سیاست آن دولت، به امر کنسول روس تعطیل شد. او بلافاصله روزنامه تازه بهار را تأسیس کرد. این روزنامه در محرم ۱۳۳۰ به امر وثوق الدوله، وزیر خارجه تعطیل و بهار نیز دستگیر و به تهران تبعید شد.
در ۱۳۳۲ به نمایندگی مجلس سوم شورای ملی انتخاب شد. یک سال بعد دوره سوم نوبهار را در تهران منتشر کرد و در ۱۳۳۴ انجمن ادبی دانشکده و نیز مجله دانشکده را بنیان گذاشت که به اعتقاد او مکتب تازه ای در نظم و نثر پدید آورد. علاوه بر بهار عدهای از اهل قلم مانند عباس اقبال آشتیانی، غلامرضا رشید یاسمی، سعید نفیسی و تیمورتاش با این مجله همکاری داشتند.
فهرست
سالشمار و زندگینامهی ملکالشعرای بهار
شاخصهای نظری و علمی روش تصحیح وی
نقد و بررسی آثار و مقالات تقدیمی
یادداشتهای او بر حواشی تاریخ سیستان
نقدی بر ترجمان البالغه به تصحیح احمد آتش
تصحیح شعرهای دخیل در دیوان حافظ
بخشهایی از ترجمهی تاریخ طبری
تصحیح یکصد و بیست بیت از ابیات شاهنامه
تصحیح قسمتهایی از کتاب مجمل التواریخ و القصص
منتخب جوامع الحکایات و لوامع الروایات