- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 164947 - 112/5
- وزن: 0.50kg
ارتش تاریکی
نویسنده: ب. کیا
ناشر: مرکز ترجمه و نشر کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 212
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1376 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
درون ارتش شاه
بخشی از کتاب خاطرات «ب.کیا» با ارتش تاریکی به فعالیت هایی اختصاص دارد که شاپور بختیار و نظامی های ارشد زمان شاه و نظامی های درجات پائین تر پس از اقلاب و با استقرار در ترکیه و عراق آغاز کردند.
«ب. کیا» در این بخش از کتاب خود خاطراتی را می نویسد که جز در قرار داشتن در متن تمام آن فعالیت ها اطلاع از آن ها ناممکن بوده است. تأسف بارترین بخش این قسمت از خاطرا وی آن بخشی است که ژنرال های مشوق صدام حسین برای حمله به ایران می شند و حتی طرح حمله به ایران را به او می دهند. جنگی که 8 سال ادامه یافت وو نقشی تاریخی در سرنوشت ایران بازی کرد.
در این بخش از خاطرات «ب.کیا» مشخص می شود که برخلاف تمام ادعاهایی که سلطنت طلب ها می کنند عملیات «نوژه» اقدامی کودتائی برای فتح سنگر قدرت در ایران نبوده بلکه عملیاتی برای راهگشائی حمله از خارج به ایران بود.
در این بخش از کتاب ارتش تاریکی با نام هائی آشنا می شویم که شاید برای نسل جوان کشور ناشناخته باشد اما آنها که حوادث ایران را حداقل از دهه 50 به خاطر دارند می دانند که این چهره ها چه نقشی در حوادث ایران بازی کردند. این نقش آفرینی آنها منجر به کودتای 8 مرداد نیز باز می گردد.
... بختیار (آخرین نخست وزیر دوران شاه ه عمر کوتاه دولت او با بازگشت امام خمینی به ایران و اعلام مهندس بازرگان به عنوان نخست وزیر عملاً به پایان رسید) پس از انقلاب 12 روز در ایران بود و سپس با کمک دو گروه از عشایر از بیراهه و راه مرزی کردستان به بغداد رفت و درآنجا با استقبال حکومت عراق روبرو شد. وزرای بختیار نیز تقریباً دست نخورده به عراق رفتند و از آنجا به اروپا . بختیار پس از ورود به عراق تشکیل یک جبهه داد.
پس از سقوط شاه صدام از اوضاع آشفته ارتش استفاده کرد و بلافاصله ارتش خود را که در زمان شاه با تهدید از مرزها دور کرده بود در مرز ایران و عراق متمرکز کرد. صدام در زمان شاه با وساطت بعضی سران عرب که اوضاع را آرام می خواستند و مایل نبودند جنگ در خلیج فارس مانع صادرات نفت شود موقتاً با شاه در الجزایر آشتی کرده بودند، اما در همان زمان هم در نقشه های رسمی کشور عراق و حتی در سفارتخانه های این کشور از خوزستان به عنوان یک استان عرب نام برده می شد.
بختیار به کار جمع آوری واستخدام گروهی از افسران پرداخت. در میان آنها افسر ارشد وجود نداشت. سرپرستی و اداره این افسران با دو سرهنگ یکی «سپهر» که افسر قاضی بود و دیگری یک سرهنگ انتظامی پیاده بود. هر دو در ترکیه اقامت داشتند .در کنار این افسران تعدادی افسر شهربانی و تعداد بیشتری افسر ژاندارم که همه مقیم ترکیه بودند به جمع افسران بختیار پیوستند. بعدها هم گروهی افسر به گروه این افسران پیوستند که نقش بزرگی در جنگ عراق و ایران و حمله عراق به ایران بازی کردند. ایرج پزشکزاد نویسنده کتاب دائی جان ناپلئون ،دکتر جنتی عطائی و منوچهر آریانا وزیر کار دولت سی و چند روزه بختیار و همچنین سیروس آموزگار وزیر اطلاعات کابینه بختیار نیز در جمع تشکیلات بختیار در بغداد فعال بودند....