- موجودی: موجود
- مدل: 194950 - 78/5
- وزن: 1.00kg
ادبیات داستانی
نویسنده: جمال میرصادقی
ناشر: ماهور
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 751
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1376 - دوره چاپ: 1
کیفیت : در حد نو _ نو
مروری بر کتاب
قصه، رمانس، داستان کوتاه، رمان ؛ با نگاهی به داستان نویسی معاصر امروز
یکی از بحران های مهم فرهنگی،در سالهایی که جامعه به سمت تحولات صنعتی ناهمگونی با سایر ساختارها پیش میرفت.مسئله «شکاف نسلها»بود که تأثیرات مخرب زیادی در استحکام پایههای خانواده و ارتباط والدین با فرزندان به همراه داشت. به نحوی که تنشهای روحی و آسیبهای روانی آن در وهله اول متوجه هویتیابی نسل جوان و منفک ساختن آنها از اصول و ارزشهای اخلاقی حاکم بر فرهنگ غالب خانوادهها و سرگدانی در عرصه اجتماع شد و در مرحله بعد به عنوان تهدیدی جد٧ی به منظور متلاشی گشتن خانوادههای ایرانی و انقطاع و گسست نسل ها (بالغ و جوان)و گرایش نسل جوان به قطع پیوندهای عاطفی محسوب گردید.
زیرا عدم سنخیت اندیشهها و هنجارهای دو نظام فکری و ساختار طبقاتی سنتی و متجدد،جدالها و کشمکش های حادی را رقم زد که تبعات ناخوشایندی نظیر پارهای انحرافات و کجرویهای اجتماعی نیز به همراه داشت و عامل مهمی در جهت سنت ستیزی و شالودهشکنی این قشر که در اثر عدم انعطاف و بردباری نسل بالغ و سختگیریهای شدید،آماده عصیان و قیام علیه قواعد حاکم بر سبک تربیت والدین بود،محسوب میگشت...
انقلاب مشروطیت در تمام ارکان اجتماع حرکتی به وجود آورد که موجب تحولات مهمی در زمینههای گوناگون شد؛ از جمله ادبیات داستانی متفاوتی به وجود آمد که هم از نظر ساختار و هم از نظر معنا از ادبیات داستانی گذشته متمایز بود. نبودن معیار و سنجشی درست برای خلق رمان به معنای مرسوم و شناختهشدهی آن، نویسندگان را به سهلانگاری واداشت.
به تدریج با گذشت زمان شناخت اصول و فنون داستاننویسی نوین برای هر نویسندهی ایرانی ضرورت یافت؛ هر چه بهتر در شناساندن اصول و فنون هنر داستاننویسی به خوانندگان کوشش شود، به خلق ادبیات داستانی غنی تر بیشتر کمک شده است. چه شناخت بهتر، آثار بهتر را تثبیت می کند و تثبیت آثار بهتر، تعالی و تکامل هنر داستاننویسی را تحقق می بخشد و موجب به وجود آمدن نویسندگان مقتدرتری می شود.