- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 160369 - 69/4
- وزن: 0.30kg
اخلاق پروتستانی و روح سرمایه داری
نویسنده: ماکس وبر
مترجم: عبدالکریم رشیدیان , پریسا منوچهری کاشانی
ناشر: علمی و فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 261
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 _ 1373 - دوره چاپ: 5 _ 1
مروری بر کتاب
با وجود اینکه بیش از 120 سال از انتشار رساله ماکس وبر به زبان آلمانی میگذرد، هنوز نظریه اخلاق پروتستان و روح سرمایهداری وبر در جامعهشناسی تاریخی سرمایهداری، اعتبار علمی دارد و در میان آثار کلاسیک علوم اجتماعی، کمتر اثری به اندازه آن بحثبرانگیز و جدلآمیز بوده است. برخی مفسران وبر را به دلیل سهمی که در گسترش دامنه تحقیقات علوم اجتماعی دارد، با گالیله در علوم طبیعی مقایسه میکنند.
اخلاق پروتستانی و روح سرمایهداری نوشته ماکس وبر یکی از مهمترین متنهای کلاسیک جامعهشناسی است.
این اثر ابتدا بهصورت یک مقاله دو قسمتی در آرشیو علوم اجتماعی و سیاست اجتماعی که وبر از سردبیرانش بود منتشر شد و بلافاصله بحثهای زیادی را در محافل آکادمیک برانگیخت. انجمن بینالمللی جامعهشناختی این کتاب را مهمترین اثر قرن بیستم دانسته است.
شکل کنونی کتاب حاصل مجموعهای است که پارسونز در ۱۹۳۰ به چاپ رساند. در این کتاب وبر نوشته است که سرمایه داری در شمال اروپا هنگامی ظهور کرد که اخلاق پروتستانی و به طور خاص کالوینیستی، گروههای انبوهی از مردم را برای درگیر شدن با کار در جهانی عرفی، توسعه بنگاههای خودشان و پرداختن به تجارت و تجمیع ثروت برای سرمایه گذاری برانگیخت.به عبارت دیگر اخلاق پروتستانی کار، نیروی مهمی در پشت کنش جمعی برنامه ریزی نشده و هماهنگ نشده ای بود که توسعه سرمایه داری را تحت تأثیر خود قرار داد.
فهرست
بخش اول: طرح مسأله
فصل اول: وابستگی مذهبی و قشربندی اجتماعی
فصل دوم: روح سرمایهداری
فصل سوم: مفهوم Beruf از دیدگاه لوت
بخش دوم: اخلاق عملی فرقههای ریاضتگرای پروتستانیسم
فصل اول: بنیادهای مذهبی ریاضتگرایی دنیوی
فصل دوم: ریاضتکشی و روح سرمایهداری