- موجودی: موجود
- مدل: 190376 - 67/3
- وزن: 0.50kg
اخلاق بازجویی
نویسنده: مایکل اسکرکر
مترجم: افشین خاکباز
ناشر: فرهنگ نشر نو
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 412
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1397 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
گروهی با قرار دادن امنیت ملی و اجتماعی در صدر اولویت های حکومت، توسل به هر شیوه ای – حتی توسل به درجات مختلف خشونت- را برای دستیابی به اطلاعات حساس روا می دارند. برخی دیگر حوزه ی عمل بازجویان را به قانون و اصول اخلاقی محدود می کنند و بر این باورند که حتی در دشوارترین شرایط نیز عمل بازجویان را بر اساس فرضیاتی درباره ی حقوق و وظایف متقابل فرد و جامعه بنا کرده اند.
مایکل اسکرکر در این کتاب به جنبه های مختلف این مسئله بحث انگیز می پردازد و آن را از چشم فیلسوفان و حقوق دانان می نگرد. او می کوشد با ارائه مثال هایی از پرونده های واقعی مسائلی همچون حق برخورداری از حریم خصوصی و حق سکوت در برابر پرسش های بازجو، حقوق متهمان و محکومان، حقوق افراد مشکوک به فعالیت های تروریستی و جاسوسی، حقوق زندانیان جنگی و اسرا، ریشه های تاریخی شکنجه و تردیدهایی که درباره ی میزان کارآیی بازجویی های خشونت آمیز وجود دارد، و مواردی از این دست را بررسی کند.
عمل بازجویی و بحث بر سر چگونگی استفاده از آن، موضوعی است که سال ها مورد توجه بوده است. بازجویی ها چه در فیلم ها و سریال ها و چه در گفت و گوهای سیاسی در جهان واقعی همیشه نقش داشته اند. اما با وجود پوشش های خبری گسترده در مورد آن در رسانه های مختلف، تحلیل های تخصصی و قابل اتکای زیادی درباره ی جنبه های اخلاقی بازجویی وجود ندارد.
مایکل اسکرکر، استاد دانشگاه و نویسنده ای آمریکایی است. او مدرک کارشناسی خود را درشته ی ادبیات تطبیقی از دانشگاه براون و مدرک کارشناسی ارشد و دکتری را در رشته ی اخلاق شناسی از دانشگاه شیکاگو دریافت نموده است. اسکرکر قبل از پیوستن به هیئت علمی دانشگاه نیروی دریایی ایالات متحده، در دانشگاه های شیکاگو و دپال تدریس می کرد.