- موجودی: موجود
- مدل: 186784 - 120/3
- وزن: 0.90kg
اختلال های رفتاری کودکان
نویسنده: ریتا ویکس نلسون , آلن ایزرائیل
مترجم: محمدتقی منشی طوسی
ناشر: آستان قدس رضوی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 730
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1369 - دوره چاپ: 2
کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
مصور - نمودار
بیشتر كودكان خردسال در این دوره ی سنی خود شلوغی های زیادی می کنند. به این صورت که، ممکن است حرف گوش نکنند و رفتارهای عجیب و غریبی از خود نشان دهند، تمامی این كارها طبیعی بوده و اقتضای سنشان است. ولی بعضی دیگر از کودکان هم هستند که در کنار این کارها، برخی رفتارهای بسیار چالش برانگیزی از خود نشان می دهند که مناسب سن آن ها نمی باشد.
عدم درمان این اختلالات رفتاری منجر به بروز ناسازگاری هایی در سنین بزرگسالی می شوند. برای همین خاطر توصیه می شود در صورت مشاهده ی هر گونه اختلالات رفتاری، سریعا اقدام به درمان آن نموده تا این درمان میسر واقع شود. درمان اختلالات رفتاری کودکان به چند صورت انجام می شود و انتخاب آن بستگی به نوع اختلال و عوامل تاثیرگذار بر آن دارد.
اختلال رفتاری به رفتارهایی اطلاق می شود که بدون پایین بودن بهره هوشی تعادل روانی و رفتاری، از اندازه عمومی اجتماع دور شده و دارای شدت، تکرار و مداومت در زمانها و مکانهای متعدد باشد؛ به طوریکه در عملکرد تحصیلی _رفتاری فرد درماندگی و کاهش میزان کارایی ایجاد شود.
کودکان با اختلال رفتاری مرتب از سوی اطرافیان بطور مستقیم یا غیر مستقیم طرد می شوند. آنها همچنین با مشکلات دیگری از قبیل اختلال بیش فعالی و نقص توجه، اختلال شخصیتی، افسردگی یا اختلال دوقطبی در دوران بزرگسالی مواجه خواهند شد
نشانه های عمده ی اختلالات رفتاری کودکان به صورت غر زدن یا نافرمانی در آن ها دیده می شود. ولی امکان دارد که در بعضی از کودکان این مشکلات رفتاری با شدت بیشتری نشان داده شوند و به عنوان اختلالات رفتاری شناخته شود. برای کودکان خردسال در سنین مشخص، ممکن است برخی مشکلاتی پیش بیاید که منجر به بروز برخی اختلالات رفتاری کودکان در آن ها شود. در ارزیابی و درمان اختلال رفتاری کودکان، اصلی ترین نکته ای که وجود دارد بررسی سطح رشد کودک است.
اختلالات رفتاری کودکان، برای والدین تا مواقعی که کودک از خود رفتاری خارج از محدوده ی سنی اش بروز ندهد، قابل تشخیص نمی باشد. شیطنت و شلوغی، بازیگوشی، حرف گوش ندادن و… رفتارهای طبیعی برای کودکان به حساب می آیند ولی تکرار بیش از حد آن ها به اندازه ای که غیر قابل کنترل باشند، جز اختلالات رفتاری کودکان به حساب می آید.