- موجودی: موجود
- مدل: 176889 - 84/2
- وزن: 0.30kg
اختلال کم توجهی و بیش فعالی در کودکان
نویسنده: معصومه حسینیان , محمدرضا شریف
ناشر: مرسل
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 112
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
همراه با راهنمایی و آموزش والدین و معلمین
مطالعه و پژوهش در زمینه اختلال های رفتاری و عاطفی کودکان و نوجوانان یکی از حوزه های مهم پیش رو و نافذ در روانشناختی مرضی و بالینی را تشکیل میدهد و از میان انواع اختلال های دوره کودکی اختلال نارسایی توجه کم توجهی و بیش فعالی شایع ترین اختلال عصبی – رفتاری است که در دوره کودکی قبل از 7 سالگی تشخیص داده می شود و در بین تمام مشکلات رفتاری شایع در کودکان اختلال نارسایی توجه /کم توجهی و بیش فعالی به عنوان اختلالی است که بیشترین پژوهش های علمی در خصوص آن صورت گرفته است و با وجوداهمیت این اختلال و حجم زیاد پژوهش های علمی انجام شده بحث های دامنه داری در خصوص ماهیت دقیق این اختلال وجود دارد و از طرفی بحث درمانگری کلی برای این اختلال و دارو درمانی و درمانهای روانشناختی و ترکیبی مورد استفاده قرار گرفته اندکه با وجود حجم گسترده و تنوع مطالعات انجام شده هنوز خلاء ناشی از عدم وجود منابع غنی که بتواند جوابگوی بخشی از نیازهای والدین ، معلمان و متخصصان باشد در کشور عزیزمان به چشم می خورد .
در این کتاب که تالیف و تلخیصی در راستای شناخت مشکلات کودکان بیش فعال و مراقبت های آنان می باشد سعی شده است مطالب تا حد امکان بصورت موجز و مختصر جهت راهنمایی و آموزش والدین و معلمان گرد آوری گردد.
بسیاری از انسانها از مشکل نداشتن تمرکز و احساس گاه و بیگاه بی قراری و ناآرامی رنج می برند. اگر شما دچار کم توانی موسوم به “اختلال کم توجهی بیش فعالی یا ADHD” هستید این مشکلی است که همواره با شماست و به روی زندگی روزانه شما بسیار تاثیر میگذارد. این تاثیر گذاری ممکن است تا آنجا پیش برود که شما در محیط آموزشی یا محیط کاری با دشواری روبرو شوید.
اختلال کم توجهی بیش فعالی یک کم توانی و اختلال رفتاری – رشدی است و به این معناست که فرد مبتلا برای متمرکز کردن توجه خود دچار مشکل است. این دشواری در تمرکز می تواند در شرایط گوناگون جلوه های گوناگون داشته باشد. ADHD کوتاه شدهی Attention Deficit Hyperactivity Disorder است که معنای آن “اختلال کمتوجهی – بیش فعالی” است. اما همه کسانی که “بیش فعالند” به این بیماری مبتلا نیستند.
اگر شما دچار اختلال کم توجهی – بیش فعالی هستید باید تلاش و کوشش بسیاری بخرج دهید که خود را متمرکز کنید و این باعث می شود که بشدت خسته شوید. خلق و خو و مناعت طبع انسان نیز تحت تاثیر قرار می گیرد.
اختلال کم توجهی - بیش فعالی شکل های گوناگونی دارد. عادی ترین نوع آن به شکل دشواری در تمرکز، دشواری در کنترل رفتارهای ناگهانی و بیش از حد فعال بودن جلوه گر می شود. نوع کمتر عادی آن اینست که فرد مبتلا دچار مشکل تمرکز پیدا کردن است اما حرکات پیشبینی نشده انجام نمیدهد. این شکل از اختلال، به کوتاهی ADD و یا گاهی AD(H)D خوانده میشود. شکل سوم این اختلال تنها بیش فعالیتی یا فزون کُنشی و رفتارهایی است که انگیزه آنی دارند و بدون فکر قبلی انجام داده میشوند. این اختلال بیشتر در کودکان دیده می شود و اغلب یا ازبین می رود و یا بعدا تبدیل می شود به شکل ترکیبی اختلال کم توجهی بیش فعالی یا ADHD .