- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 163103 - 52/1
- وزن: 0.30kg
احیای فکر دینی در اسلام
نويسنده: محمد اقبال لاهوری
مترجم: احمد آرام
ناشر: پایا
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 235
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1356 _ 1347 - دوره چاپ: 3 _ 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
اقبال لاهوری در میان مردم ایران شاعری است که اهل ادب با دیوان اشعارش او آشنایی دارند امّا قبل از اینکه اقبال لاهوری را شاعر بنامیم، او فیلسوفی مسلمان بود. موضوع این کتاب به اسلام و فلسفه گره خورده و با مطالعه کتاب احیای فکر دینی در اسلام، ما به نقطه نظر اقبال ، روشنفکر و اسلامشناس پاکستانی ، درباره رجوع به حیات پویا و جوشان اسلام در عصر جدید نزدیک میشویم. این اثر دستاورد جلسات و سخنرانیهای علامه اقبال در محافل علمی-دانشگاهی در شهرهای متفاوت پاکستان است.
اقبال لاهوري شخصيتي چند بعدي دارد. او هم شاعر و فيلسوف است و هم متفكر و احياگر ديني. در اين مقال سعي مي شود به پاره اي از جنبه هاي انديشه و شخصيت اقبال تمركز شود.اقبال لاهوري سعي داشت تا از بناي فلسفه ديني اسلامي ساختار جديد ديگري ايجاد كند يعني كه از فلسفه اسلامي به منظور شناخت انسان و پيشرفت و ترقي او در همه زمينه ها بهره برد. اقبال از برجسته ترين انديشمندان مسلمان در عصر حاضر به شمار مي رود كه كتابهاي وي از جهت عمق و انسجام ممتاز است .
كتاب " احياي فكر ديني در اسلام" از مهمترين كتابهاي وي است كه از تفكرات ناب وي سرچشمه مي گيرد و نتيجه تلاش او به منظور بناي جديد فلسفه ديني اسلامي است. شيوه قرآني اقبال تجربي بوده است به طوري كه خود مي گويد:
ظهور سبك قرآن و تجربه در اسلام از توافق بين عقل اسلامي و عقل يوناني حاصل نشده، بلكه آن به زد و خوردهاي دراز مدت عقلي در طول زمانهاي بسيار منجر شده است.در واقع يونانيها به نظر بدون توجه به واقعيت توجه كردند؛ از اين رو آنها بر روي ديدگاههاي مسلمانان تأثير بيشتري گذاشتند. اما من اين فكر اشتباه را كه نشان دهنده حمايت فكر يوناني به طور طبيعي از فرهنگ اسلامي است، ريشه كن مي كنم.
فهرست
معرفت و تجزيه ديني
تصور خدا و معني نيايش
روح فرهنگ و تمدن اسلامي
و..