- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 158503 - 43/2
- وزن: 0.90kg
احوال و آثار نقاشان قدیم ایران
نویسنده: محمدعلی کریم زاده تبریزی
ناشر: مستوفی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 506
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1376 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ لبه جلد کتاب زدگی مختصری دارد.(بدون روکش)
مروری بر کتاب
و برخی از مشاهیر نگارگر هند و عثمانی
تصاویر گلاسه
کتاب احوال و آثار نقاشان قدیم ایران اثر محمد علی کریم زاده تبریزی است؛ کتاب بسیار نفیس احوال و آثار نقاشان قدیم ایران و برخی دیگر از مشاهیر نگارگر هند و عثمانی احوال و نوشته های نقاشان قدیم ایران، پیشنهادی دیگر از کتابخانه کاخ گلستان است ،این کتاب تالیف محمد علی کریم زاده تبریزی است و درسه جلد در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است. جلد اول ،که حاوی 494 صفحه می باشد که از حرف ( الف) شروع شده و به حرف (غ) پایان یافته و در جلد های بعدی شماره صفحات مسلسل وار ادامه یافته است.
در این جلد نام 728 نفر هنرمند نقاش، نگارگر و مُذَهِب ایرانی از حرف «الف» تا پایان حرف «غ» آمده است. نخستین کسی که در این کتاب معرفی شده «آقا قاآن میرزا» از هنرمندان دوره قاجاریه و آخرین هنرمند «غیاثی مذهب» هنرمند تذهیب کار قرن 10 هجری است.
جلد اول کتاب «احوال و آثار نقاشان قدیم ایران؛ و برخی از مشاهیر نگارگر هند و عثمانی» تالیف محمد علی کریمزاده تبریزی برای نخستین بار در سال 1376 در 494 صفحه همراه با تصویر و قیمت 500 تومان، به همت انتشارات کتابخانه مستوفی منتشر شد. جلدهای دوم و سوم این کتاب هرگز در ایران منتشر نشدند.همچنین این کتاب از سال ۱۳۷۶ تاکنون تجدید چاپ نشده است.
عمده سعی مولف براین بوده که در جوار ارائه و معرفی هنرمندان معروف، یادی نیزاز یاد رفتگان هنری کرده و آنان را به دوستداران علاقمند معرفی نمایند. کریم زاده در این کتاب از مشاهیر و نوادر هنرهای تزیینی ، از قبیل قلمدان سازان و مجلدان و فرش بافان و زربفت دوزان و کاشی کاران و منبت سازان و حکاکان و نگین تراشان وحل کاران و طلاسازان و حتی فلز کاران و شمشیر سازان و در مواردی معماران و طراحان و سایر نقش آفرینان پرمایه ای که بنحوی در آرایش و پیرایش هنری سهمی داشته اند ، یاد کرده و رشته تخصص و درجه مهارت وی را بیان نموده است و در ارائه احوال صحیح و مستند استادان سعی داشته که از کتابها و منابع نزدیک به حیات هنرمندان استفاده نموده و در بعضی موارد از اطلاعات و ارقامی که درذیل آثارشان ، چه بوسیله خود نقاش و چه توسط صاحب ذوقی هنرشناس که مختصر کورسوئی را از احوال هنرمند نشان داده ، برخوردار گشته و درصورت فقدان این مزایا به بررسی کامل اثر پرداخته بحکم و برداشت تحقیقی ، درجه مهارت و شیوه نگارگری هنرمند را مشخص ساخته .
در پی این مقصود آنچه در قدرت تهیه بود از کتابهای نایاب چاپی و دست نویسهای خطی و انحصاری ، در مجموعه خود گردآوری کرده و در غیراین صورت از کتابخانه های معروف داخلی و خارجی استمداد جسته و سعی بر این داشته که از میان مدارک موجود ، نکاتی را که از لحاظ سندیت تاریخی واجد ارزش و شایسته تتبع باشند انتخاب نموده . برای تسهیل و شناخت سریع پژوهندگان ، اسامی معروف و مصطلح هر استاد را که بین مردم باب بوده یاد کرده و و اسامی و القاب اصلی آنرا در متن مطلب ارائه نموده است.