- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 181616 - 17/5
- وزن: 0.60kg
احسان طبری و نقد ادبی
نویسنده: ایرج پارسی نژاد
ناشر: سخن
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 344
اندازه کتاب: رقعی سلفون کاغذ نخودی - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ مزین به نوشته و امضای نویسنده
مروری بر کتاب
احسان طبری نويسنده، شاعر، نظريهپرداز برجسته مارکسيسم - لنينيسم در تاريخ نقد ادبی جديد ايران جايگاهی درخور دارد.او با آگاهی از مکاتب و مفاهيم نقد مدرن در ادبيات جهان و نوشتن گفتارهايی در نقد ادبيات و هنر توانست بر ذهن نسلی از روشنفکران ايرانی تأثيری عميق بگذارد، تا آن جا که نقد ادبيات و هنر از منظر رئاليسم سوسياليستی نزد جماعتی از اهل انديشه و هنر ايران پذيرفتنی آمد.
طبری نقد و پژوهش را وسيله ای برای بسيج انديشه معاصران به سوی ترقی جامعه ايرانی می خواست. هرچند نقد و نظر او گاه به اغراض مسلکی آلوده می شد، با اين همه جهت حرکت او به سوی بيداری و هشياری بود و روی به آينده داشت.سهم احسان طبری در ترويج تفکر انتقادی و گسترش ادبيات و هنر نوين ايران درخور ملاحظه است و گفتارهای او در نقد ادبيات، با آن که خلاف رأی روشنفکران اصيل آزاده ايران بوده و هست، اما به عنوان يک واقعيت تاريخی در تاريخ نقد ادبی جديد ايران در اين کتاب مورد تحليل انتقادی قرار گرفته است.
در کنگرة نویسندگان ایران در تیرماه 1325 در تهران، با شرکت 60 تن از شاعران و نویسندگان، «احسان طبری» با ایراد خطابهای نوآیین دربارة انتقاد و ماهیت هنر و زیبایی هنری نام و اعتبار بیشتری یافت. از آنجا که متن این خطابه، مسائل نظری نقد ادبی و هنری، با توجه به نظریات منتقدان معتبر جهانی را دربردارد، در زمان خود از تازگی برخوردار است. طبری در سالهای بعد در مقالهها و خطابههایش دربارة نقد هنر و ادبیات به تدریج به جای نقد و تحلیل بیطرفانة واقعیات عینی به تکرار احکام جزمی حزب کمونیست شوروی در پیروی نویسندگان، شاعران و هنرمندان از مکتب رئالیسم سوسیالیستی و پرهیز از هنر منحط بورژوایی پرداخت.