دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

اثرات گلخانه ای و ازن سطحی

اثرات گلخانه ای و ازن سطحی

نویسنده: فاطمه ماه منیر شهرتاش
ناشر: جهاد دانشگاهی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 182
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 2

 

مروری بر کتاب

ازن سطحی یکی از اجزاء اصلی تشکیل اسماگ طی یک‌سری واکنش‌های فتوشیمیایی در حضور اکسیدهای نیتروژن (NOX) و ترکیبات آلی فرار (VOCs) تحت تابش نور خورشید به شمار می‌رود.اثر گلخانه ای به تاثیر مستقیم گازهای گلخانه‌ای در جو یک سیاره روی سطح آن گفته می‌شود. در این فرآیند پرتوهای موجود در جو آن سیاره سطح آن‌را به اندازه‌ای گرم می‌کند که گویا اتمسفر در آن موجود نباشد و از این‌رو موجب دگرگونی آب‌وهوا می‌شود. بین افزایش میزان گازهای گلخانه‌ای موجود در جو با گرم شدن کره زمین ارتباط مستقیمی وجود دارد.

زمین مقداری از انرژی خورشید را جذب می‌کند و باقی آن را بازمی‌تاباند. در طی این فرایند طول موج نور تغییر پیدا می‌کند. بعضی از گازهای موجود در جو زمین، این تابش خروجی را جذب می‌کنند.این تابش عمدتاً در محدودهٔ فروسرخ است. مولکول گازهای گلخانه‌ای، بسیار بیشتر از سایر گازها نور فروسرخ را جذب می‌کند.

جذب انرژی توسط مولکول‌های گاز سبب جنبش مولکول و افزایش انرژی آن می‌شود. وقتی این اتفاق در مقیاس بزرگ رخ دهد، مانند این است که زمین را با یک پتو پوشانده‌ایم. دمای کل نواحی زمین افزایش می‌یابد. این پدیده اثر گلخانه‌ای نامیده می‌شود.گازهای گل‌خانه‌ای (به انگلیسی: گاز گلخانه‌ای) گازهایی هستند که باعث اثر گلخانه‌ای در جو می‌شوند. این گازها می‌توانند تا مدت زیادی حرارت را در خود نگه دارند، و امروزه اضافه شدن بیش از حد گازهای گلخانه‌ای به جو زمین، باعث افزایش دمای زمین شده‌است.

از مهم‌ترین این گازها می‌توان از بخار آب و دی‌اکسیدکربن نام برد. از دیگر گازهای گلخانه‌ای می‌توان متان را نام برد که دراثر خوردن چوب توسط موریانه تولید می‌شود.گازهای گلخانه‌ای عبارت‌اند از ترکیبات گازی که در «اثر گلخانه‌ای» نقش دارند. عمده‌ترین گازهای طبیعی از این دسته عبارت‌اند از: بخار آب (۶۰ درصد)، دی اکسید کربن (۲۶ درصد) و ازن.دیگر گازها که اهمیت کمتری دارند عبارت‌اند از: متان، اکسید نیتروژن، سولفید هگزافلوراید، هالوکربنها مثل فرئون و دیگر CFCها.


فهرست

در فصل نخست نقش انرژی خورشیدی در ارتباط با کره زمین، کلیما و بیوسفر بررسی می‌شود، افزون بر آن تشعشعات موجود در جو زمین معرفی می‌گردد .
در فصل دوم مراحل مختلف مربوط به سیکل کربن یا سیکل انرژی تشریح می‌شود که عبارت‌اند از :ورود کربن در پدیده‌های فتوسنتز، سوخت، تنفس، هضم و ته‌نشینی .
فصل سوم به شرح تغییرات آب و هوایی اقلیمی ناشی از افزایش اکسید دو کربن اتمسفر، اختصاص می‌یابد .
فصل چهارم  منابع طبیعی تشکیل دهنده ازن، نحوه تشکیل آن و عملکرد ازن در اتمسفر زمین مورد بحث قرار می گیرد.
در فصل پنجم اثرات زیست محیطی سرب و دی کادیم بررسی و ارزیابی می‌شود .

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات