- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 160306 - 115/6
- وزن: 0.50kg
اتحادیه های کارگری
نویسنده: کارل مارکس , فردریک انگلس
مقدمه ٬ پی نوشت ها: کنت لپیدس
مترجم: محسن حکیمی
ناشر: نشر مرکز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 394
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1394 _ 1393 - دوره چاپ: 2 _ 1
مروری بر کتاب
نوشته های گرد آمده در این کتاب به نیم قرن بین سال های ۱۸۴۴ تا ۱۸۹۴ مربوط می شود ؛ منبع آنها نه فقط آثار اصلی مارکس و انگلس بلکه نامه نگاری ها ٬ سخنرانی ها و مقاله های مندرج در نشریات ٬ مصاحبه ها ٬ دست نوشته های منتشر نشده و اسناد انجمن بین المللی کارگران (انترناسیونال اول) از جمله صورت جلسات شورای عمومی آن است.
در کتاب حاضر، برای نخستین بار تقریباً تمام آنچه «مارکس» و «انگلس» درباره اعتصاب و اتحادیه کارگری نوشتهاند، گردآمده است. گزیدههای این کتاب بهروشنی نشان میدهد که بنیانگذاران مارکسیسم به هیچ عنوانی در ساختن نظریهای کامل و بیابهام درباره جنبش اتحادیهای ناکام نبودهاند. این گزیدهها همچنین بر نقش تاریخی «مارکس» و «انگلس» در کمک به شکلگیری جنبش مدرن کارگری پرتو میافکند و حاوی توضیحاتی روشن و غالباً مبتنی بر مشاهدات عینی درباره بسیاری از اعتصابها و مبارزات بزرگ کارگری قرن گذشته است.
این گزیدهها همچنین بر نقش تاریخی «مارکس» و «انگلس» در کمک به شکلگیری جنبش مدرن کارگری پرتو میافکند و حاوی توضیحاتی روشن و غالباً مبتنی بر مشاهدات عینی درباره بسیاری از اعتصابها و مبارزات بزرگ کارگری قرن گذشته است. نوشتههای گردآمده در اینجا به نیمقرن بین سالهای 1844 تا 1884 مربوط میشود؛ منبع آنها نهفقط آثار اصلی مارکس و انگلس بلکه نامهنگاریها، سخنرانیها و مقالههای مندرج در نشریات، مصاحبهها، دستنوشتههای منتشرنشده و اسناد «انجمن بینالمللی کارگران» است.
این کتاب در هشت فصل دسته بندی شده است. در فصل اول با عنوان «اتحادیههای کارگری و انقلاب» شکل بروز موضع مارکسیستی درباره اتحادیه کارگری نشان داده شده است. فصل دوم به تمامی از گزارش مارکس برای نشریه «نیویورک دیلی تریبیون» بین سالهای 54-1853 برگرفته شده است.عنوان فصل «آناتومی یک موج اعتصابی» است. فـصل سوم «اتحادیههای کارگری و انترناسیونال اول» نام دارد و به بازه زمانی سالهای 1859 تا 1872 مربوط میشود.این فصل با شرح مارکس درباره تعطیلی کارگاههای ساختمانی در لندن و اخراج کارگران آنها آغاز میشود.
فصل چهارم شامل نوشتههای دوره 1863 تا 1881 میشود.عنوان این فصل «اقتصاد سیاسی طبقه کارگر» است.مارکس و انگلس بیشتر از گذشته نقش اتحادیههای کارگری را در تعیین میزان دستمزد بررسی میکنند. در فصل «اشرافیت کارگری»، که حاوی نوشتههای سالهای 1874 تا 1887 است، مارکس و انگلس خیانت «رهبران رشوهخوار اتحادیههای کارگری» به منافع طبقه کارگر انگلستان را در اوج دوران رونق کارگرگرایی لیبرالی سخت مورد حمله قرار میدهند.
در فصل هفتم با عنوان «ظهور طبقه کارگر در ایالات متحده آمریکا»، که نوشتههای سالهای 1877 تا 1892 را دربر میگیرد، انگلس برخی از ویژگیهای اصلی و شاخصترین ویژگی طبقه کارگر آمریکا را آنگونه که برای نخستینبار در مقیاسی به راستی کشوری ظاهر شد، تجزیه و تحلیل میکند. آخرین فصل نیز که در دوره سالهای 1888 تا 1894 نوشته شده است با عنوان «لندن بیپشت و پناه و اعتصاب بزرگ کارگران بارانداز» معرفی میشود و شرحی نامعمول و حاوی اشراف بر مسائل پشت پرده مبارزه برای ایجاد اتحادیههای صنعتی و سیاسی در اواخر دوران ویکتوریا به دست میدهد.