- موجودی: موجود
- مدل: 198937 - 73/3
- وزن: 0.80kg
آیین نگارش و سخنوری
نویسنده : احمد محمدی ملایری
ناشر: زرین
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 460
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1376 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
در نوشتن نخست باید اندیشید که چه میخواهیم بنویسیم؛ آنگاه باید دید که چگونه بنویسیم! «موضوع» اندیشههای ما، از هر دستی که باشد: «وصفی، انتقادی، علمی، تحقیقی، ادبی، طنز و … نیاز به «طرح و نقشه» دارد؛ طرح برای ابلاغ عواطف، احساسات و اندیشههایمان به دیگران و ایجاد ارتباط معنوی و فکری، با کسانی که مانند ما نمیاندیشند و احتمالا عواطف ما را ندارند!…
برای نوشتن یا بنای کاخ سخن، باید مصالح ساختمانی اندیشه یعنی «واژهها» را شناخت و ترکیب آفرینی و جملهسازی را بشیوه بلغا، مطابق دستور زبان فارسی دانست … و توجه داشت که شیوه نوشتن هر موضوع با موضوع دیگر متفاوت است لذا به طرح و نقشه و مصالح ساختمانی و ابزار نوشتاری خاص نیاز دارد، مثلا آنجا که موضوع سخن تحقیق و پژوهشهای علمی است نمیتوان از نثر روزنامهای که ویژه مردم کم سواد است سود جست یا به طنز و هزل گرایید!… یا در نثرهای ادبی روشنی و شفافیت کلمات و شیوایی و رسایی کلام همراه با جمال آفرینی های خیال و صنایع بدیعی و بیانی مطمح نظر است نه پرداختن به استدلال و منطق علمی یا دینی و فلسفی!…
درستنویسی به ما کمک میکند تا در مسیری که امتدادش به گذشته میرسد راهمان را ادامه بدهیم. تمامی پیشرفتهای علمی و فکری جوامع مختلف، به کلمات و نوشتهها مدیون است. اگر کتابها و نوشتهها نبودند و تجربهها و یافتهها منتقل نمیشدند، پیشرفتهای بشر سرعت بسیار کمی داشتند.حتی نوآوری در زبان و هر چیز دیگر هم، مشروط به فراگیری خوب و دقیق اصول آن است. شعر نو توسط افرادی پایهگذاری شد که اصول شعر کهن را خوب فرا گرفته بودند. هر نهالی به خاک نیاز دارد و خاکِ نوآوری زبانی هم همین اصولیست که قرنها بهروز شده و به شکل امروزی به ما رسیده است.