- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 167350 - 108/8
- وزن: 0.90kg
آژانس یهود
نویسنده: محمد عبدالرئوف سلیم
مترجم: کاظم نراقی
ناشر: اطلاعات
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 651
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 1
کیفیت : درحد نو ؛ لبه بیرونی اکثر صفحات کتاب رد زردی مختصری دارد
مروری بر کتاب
تاریخ غمبار فلسطین نشان می دهد که برخی عوامل در برپایی رژیم اسرائیل نقشی بسزا ایفا کرده اند. از جمله آژانس یهود و سازمان جهانی صهیونیسم که در این زمینه نقش برجسته تری داشته اند. این دو سازمان در واقع متولی اجرای طرح یهودی کردن فلسطین بوده اند.کتاب مزبور به بررسی فعالیتهای گوناگون این دو سازمان می پردازد و اطلاعات نسبتا جامعی از صهیونیسم و طرحهای اسرائیل در منطقه به خواننده ارائه می دهد.
پژوهش حاضر، فعالیت های دستگاه اجرائی برای یهودی کردن فلسطین را به هنگام قیومیت انگلیس بر فلسطین بررسی می کند. این پژوهش با بررسی زمینه فعالیت آژانس یهود و تحول آن آغاز می شود و ابتدا به شکل گیری آژانس گسترش یافته یهود و سپس در جنبه های گوناگون فعالیت آن را بررسی می کند. پژوهش حاضر با بررسی زمینه های فعالیت آژانس یهود و تحول آن آغاز می شود.
فصل های اول و دوم به شکل گیری آژانس گسترش یافته یهود اختصاص دارد.سپس در چهار زمینه پی در پی جنبه های گوناگون فعالیت آژانس بررسی می شود:
زمینه اول شامل تلاش های آژانس یهود در مهاجرت است که هدف از این مهاجرت تشکیل اکثریت جمعیتی فلسطینی بود.
زمینه دوم فعالیت آژانس یهود را در انتقال زمین عرب ها به مالکیت یهودی ها مورد بررسی قرار می دهد.
زمینه سوم شامل بررسی تلاش های آژانس یهود در مورد اسکان مهاجران یهودی در فلسطین است.
زمینه چهارم شامل بررسی تلاش های سیاسی داخلی و بین المللی آژانس یهود در آماده سازی برای برپایی رژیم اسرائیل است....
عبارت آژانس یهود در مقابل سازمان صهیونیستی که مضمونی ایدئولوژیک دارد، به معنی تجمیعی از انسانها با افکار معین است. در حالی که اصطلاح آژانس یهود حاوی مفهومی عملی بوده و به ادارات و موسسات و دفاتر و غیره اشاره میکند.آژانس یهود، عنصری رسمی از عناصر حکومت در اسرائیل است. اصطلاح آژانس یهود به هنگام سند قیمومیت انگلیس بر فلسطین وضع شد.
در ماده ۴ این سند که در آن سازمان صهیونیستی به رسمیت شناخته شد آمد است سازمان صهیونیستی، آژانس یهودی مناسب است برای ارائه مشورا به اداره قیمومیت و همکاری با آن در اموراقتصادی و اجتماعی و دیگر امموری که ممکن است در ایجاد وطن ملی یهود مؤثر باشد و نیز جهت کمک و مشارکت در ارتقای کشور، به این شرط که همواره زیر نظر اداره قیمومیت باشد...
در ماده ۶ سند قیمومیت دولت فلسطین آمدهاست که باید در دو زمینه با آژانس یهود همکاری کند:
تسهیل مهاجرت یهودیان به کشور در شرایطی مناسب
تشویق استقرار ایشان در زمینهای دولتی و اراضی موات که مورد نیاز عمومی نباشد.
در ماده ۴ سند قیمومیت آمدهاست که سازمان صهیونیسم باید پس از رایزنی با دولت انگلیس تدابیر لازم را برای جذب یاری همه یهودیان خواهان کمک به تشکیل موطن یهودی اتخاذ کند.