- موجودی: موجود
- مدل: 204331 - 96/10
- وزن: 0.30kg
آوازهای سندباد
نویسنده: عبدالوهاب البیاتی
مترجم: م. سرشک
ناشر: نیل
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 161
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1355 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : صفحات نو ؛ جلد کتاب رنگ پریدگی دارد
مروری بر کتاب
عَبدالوَهاب بَیاتی یکی از شاعران نوگرای عرب و عراقی است و معمولاً وی را در کنار نازک الملائکه و بدر شاکر السیاب از اولین شاعران نوگرای شعر عربی میدانند.
ادب امروزین تازی،در قلمرو گسترده جغرافیایی و انسانی خود، بیش از هر عصری به مردم مسلمان و نیازهای انسانی این قوم نزدیک شده؛ و به بیانی دیگر میتوان ترجمان حال و زبان وجدان خلق مسلمانش نامید.در دنیای پرتشویش کنونی،انسان شاعر-و نه متشاعر-دیگر نمیتوان دآرام گیرد و دردها و مصائب آدمی را ندیده انگارد و تنها به ذکر زنبارگی و شرابخواری و شاهدپرستی بسنده کنده،زیرا انسان،تودهء انسان،رو به سقوط و انحطاط است و جامعه انسانی در حال پوسیدن و مستحیل شدن و فرورویختن!
در چنین عصر و زمانهایست که فرزانه رندی از سرزمین شاعرخیز بین النهرین زادگاه گیلگمش،قهرمان بزرگترین و نخستین حماسهء بشری، سر بر میدارد،و در راه رهائی این انسان-انسانی که از درون متلاشی شده و در این روزگار با همه غریو و غوغا و معجزات و کرامات«ماشین» بیش از هر زمان خود را در ژرفای سکوت و تنهائی سرگشته و بیپناه مییابد صلای انسانی میپراکند.
این مهاجر بیمیهن،بر بال پرنده از شهر به شهری دیگر پیوسته در کوچ است،و در قهوهخانههای شهرهای جهان بیمیهن و بیمسکن و در خیمههای آوارگان بسر میبرد.
گاه در بغداد است و گاه در قندهار،گاه در مادرید است و گاه در اصفهان،گاه[با چشم نهان نیشابور را]میبیند و گاه[در بازارهای کهنهء تهران،زمین را فرش]میکند و[در محلات ویرانهء شیکاگو خار و خاشاک]میخورد. این شاعر کوچ و مهاجرت که به سال 6291 در ساحل دجله تولد یافته،پیشگام شعر امروز عرب و زبان وجدان مردم مسلمان به شمار میآید.
بین النهرین را در پهنهء شعر همیشه نصیبی بیشتر از دیگر ممالک تازی بوده، چنانکه خاتم مکتب شاعران سنتگرای عرب،محمد مهدی جواهری،که امیر الشعرایش میخوانند،عراقی است،و بینادگذار شعر امروز تازی نیز از کنار دجله سر بر آورده است.
اگر شعرای الجزایر را که به زبان فرانسه میسرایند-چون کاتب یاسین،و مالک حداد و محمد دیب به حساب نیاوریم،شاعران سوریه،فلسطین،لبنان-سودان به ترتیب مورد توجه مسلمانان عرب بودهاند.(البته نباید از نظر دور داشت که در زمینهء قصه- نویسی و داستان،رهبر بلا مناز این فن«نجیب محفوظ»است