- موجودی: موجود
- مدل: 194942 - 55/4
- وزن: 0.40kg
آنتی دورینگ یا انقلاب در علم
نویسنده: فردریک انگلس
مترجم : آرش پیشاهنگ
ناشر: جامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 405
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1395 _ 1382- دوره چاپ: 2 _ 1
مروری بر کتاب
انقلاب آقای دورینگ در علم
آنتی دورینگ یا دورینگ در علم در اصل مجموعه ای از مقالات روزنامه ای فردریش انگلس علیه دورینگ بود، که تا حدودی سوسیالیست، تا حدودی اصلاح طلب و تا حدودی لیبرال بود؛ اما به زودی خوانندگان متوجه شدند که این خلاصه ای عالی از دیدگاه های انگلس در فلسفه، نظریه ی سیاسی، تاریخ، اقتصاد و سوسیالیسم است، بنابراین همه ی مقالات یکجا در این کتاب تلفیق شدند.
سه سال پیش از این زمانیکه آقای دورینگ بهعنوان مرشد و نیز مصلح سوسیالیسم بر عصر خویش صلای هل من مبارز زد... . اقتصاد سیاسی به معنای وسیع کلمه، علم به قوانینی است که بر مبادله و معیشت زندگی مادی در جامعه انسانی حاکم است. تولید و مبادله در عملکرد مختلفاند. تولید میتوان بدون مبادله انجام پذیرد ولی مبادله چون مبادله محصولات است بدون تولید انجامپذیر نیست. شرایطی که انسانها در آن تولید یا مبادله میکنند از کشور به کشور و از هر نسل به نسل دیگر عوض میشود، از این رو اقتصاد سیاسی نمیتواند در همه کشورها و در همه دورانەای تاریخی یکسان باشد.
بخش اول کتاب از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا یکی از معدود نسخه های خطی اولیه است که درباره فلسفه ی مارکسیستی علم (معروف به ماتریالیسم دیالکتیکی) و تفاوت های آن با اثبات گرایی و ایده آلیسم کانتی نوشته شده است.
بخش دوم شامل طیف وسیعی از موضوعات، مانند تاریخ نظام های حقوقی و تاریخ اتحاد آلمان که هر دو نمونه های خوب فلسفه ی مارکسیستی تاریخ (یا ماتریالیسم تاریخی) بودند و اقتصاد سیاسی است، که در آن گزیده ای از کتاب سرمایه به قلم کارل مارکس ارائه شده است.
قسمت آخر آنتی دورینگ از فردریش انگلس، مهم ترین قسمت کتاب از دیدگاه سیاست است؛ زیرا به سوسیالیسم، ریشه های آن (سنت سیمون ، فوریه ، اوون) و تفاوت های آن با آنارشیسم شاخه ها، به ویژه برنامه ریزی مرکزی اجتماعی از اقتصاد می پردازد. فردریش انگلس چند پیش بینی از آنچه که معتقد است سوسیالیسم باید باشد و خواهد شد، ارائه می کند اما مهمتر از همه،انگلس بیان می کند که سوسیالیسم باید در مقابل سرمایه داری چه باشد؛ بدین معنا که سوسیالیسم باید از بین بردن سیستم دستمزد، پول به عنوان انباشت ثروت و تقسیم سخت گیرانه ی کار را مورد هدف قرار دهد.
فهرست
فصل اول فلسفه :
تبویب. لمی (اپریوریسم)
- شمای جهان
- فلسفه طبیعت زمان و مکان
و...