- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 166686 - 52/3
- وزن: 0.30kg
آنتونیو گرامشی
نویسنده: مارک مک نالی
مترجم: علی تدین
ناشر: دنیای اقتصاد
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 320
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1397 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مجموعه مقالات
پژوهش انتقادی در باب اندیشه سیاسی معاصر
این کتاب از جهات گوناگون با همه کتاب هایی که درباره آنتونیو گرامشی نوشته شده فرق دارد. اما مهم ترین تفاوت آن فصول بخش پایانی است که اندیشه گرامشی را با مسائل معاصر مرتبط کرده است. این فصول می تواند نمونه ای برای کاربست بصیرت های یک اندیشمند در مسائل معاصر باشد، و اینکه چه دشواری هایی در این کار هست و چه دقت هایی ضرورت دارد.
شاید هم این پرسش به ذهن خواننده فارسی زبان متبادر شود که اندیشه گرامشی چه کمکی به «تحلیل روابط نیروها» و فرهنگ و سیاست در ایران معاصر می کند. فصول مذکور، شاید برای پاسخ به این پرسش به کار آیند، اما کاربست «تحلیل روابط نیروها» در مورد ایران، بالقوه سرآغاز پروژه ای گسترده است که این ترجمه هم می تواند بخشی از آن باشد.
نویسندگانی همچون یان براف، مدرس سیاست اروپا در دانشگاه منچستر انگلستان، آندریاس بیلر، استاد اقتصاد سیاسی و عضو مرکز مطالعه عدالت اجتماعی و جهانی در دانشگاه ناتینگهام، پیتر دی. توماس، مدرس تاریخ اندیشه سیاسی و فلسفه سیاسی در دانشگاه برونل لندن و مارکوس ای. گرین، استادیار علوم سیاسی دانشگاه آتربین در اوهایو.
نویسندگان مقالات این کتاب، تفاسیر بسیار رایج از اندیشه گرامشی را به پرسش میکشند تا بار دیگر تصویری اصیلتر از گرامشی از پس تفسیر ظاهر شود، آن هم هنگامی که بر فراز (یا در نشیب) زمانهای مهگرفته ایستادهایم. باز هم صدای مردی را میشنویم که از کنج عزلت زندان، در سایه تیغ فاشیسم مسلط، خیره به دیوارها، گذشته را مرور میکند و گذشتههای دورتر را، و میکوشد دوردست ناپیدای فردا را ترسیم کند.
بارزترین مشخصه این کتاب تکثر آن است. به عبارت دیگر، جُنگی در دست دارید که میتوانید فصولی از آن را به فصول دیگرش ترجیح دهید و مسیر مطالعه آیندهتان درباره گرامشی را از دَه دریچهای که پیش رویتان قرار میگیرد برگزینید. تعدد نویسندگان موجب تعدد دیدگاهها در کلیت کتاب بوده است، ویژگی خاص دیگر این کتاب، فصول بخش پایانی است که اندیشه گرامشی را با مسائل معاصر مرتبط کرده است، و این مسائل با توجه به تاریخ تالیف و انتشار کتاب (یعنی سال ۲۰۱۵) حقیقتا معاصرند.