- موجودی: موجود
- مدل: 199747 - 18/5
- وزن: 1.00kg
آنارشیسم
نویسنده: جورج وودکات
مترجم: هرمز عبداللهی
ناشر: معین
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 672
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1368 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ بدون روکش ؛ مزین به نوشته و امضای مترجم
مروری بر کتاب
در میان جنبشها و آموزه های مختلف سیاسی_اجتماعی که رویکردی نظری دارند، آنارشیسم، گاه به واسطه تضادهای درونی خود و گاه به واسطه تنوع جریانها و سیرتاریخی پرتلاطم آن، دچار بدفهمی و برداشتهای غلط فراوانی بوده است. کتاب «آنارشیسم» تالیف «جرج وودکاک» اثری است، که به واسطه جامع بودن و تسلط بر تمامی وجوه فکری و تاریخی آنارشیسم، قابلیت زدودن نگرشهای نادرست را از ذهن مخاطبانش دارد. «وودکاک» با تکیه بر احاطه نظری و تجربه عملی خود، یکی از برجستهترین بررسیهای نظری و تاریخی درباره اندیشهها و جنبشهای «طرفدار اختیار» را تالیف کرده است.
اقتدارگریزی یا آنارشیسم در زبان سیاسی به معنای نظامی اجتماعی و سیاسی بدون دولت، یا به طور کلی جامعهای فاقد هرگونه ساختار طبقاتی یا حکومتی است.آنارشیسم برخلاف باور عمومی، خواهان «هرج و مرج» و جامعه" «بدون نظم» نیست، بلکه همکاری داوطلبانه را درست میداند که بهترین شکل آن ایجاد گروههای خودمختار است.طبق این عقیده، نظام اقتصادی نیز در جامعهای آزاد و بدون اجبار یک قدرت سازمانیافته بهتر خواهد شد و گروههای داوطلب میتوانند بهتر از دولتهای کنونی از پس وظایف آن برآیند.
سباستین فور میگوید «هرکس اقتدار را انکار کند و با آن به ستیز برخیزد، آنارشیست است.» این تعریف به جهت سادگیاش اغواکننده است، اما سادگی نخستین چیزی است که هنگام نوشتن تاریخ آنارشیسم باید در برابرش به هوش بود. کمتر آموزه (دکترین) یا جنبشی در ذهن عامه با چنین بدفهمیای همراه بوده و در تنوع نگرش و عمل خود تا این اندازه دستاویز اشتباه و سردرگمی شده است... کتاب آنارشیسم جرج وودکاک یکی از برجستهترین بررسیهای نظری و تاریخی درباره اندیشهها و جنبشهای «طرفدار اختیار» است.
آنارشیستها به طور کلی با حاکمیت هرگونه دولت مخالفند و دموکراسی را نیز استبداد اکثریت میدانند (که معایبش کمتر از استبداد سلطنتی است). آنارشیسم خود زیرنحلههای پرشماری دارد، که جز در یکی دو اصل بنیادین شباهت چندانی با هم ندارند...
«وودکاک» در دهه 50 میلادی، تحت تاثیر رابطه و دوستی با «ماری لوئیز برنری»، در صف اول مبارزان آنارشیست قرار گرفت. وی در این مقطع، سردبیر و بنیانگذار چند نشریه معروف آنارشیسمی بود. او دو دهه بعد، ضمن پژوهش و تحقیق درمورد تمامی جریانها و نحلههای آنارشیسمی چون آنارشیسم کمونیست، سندکالیست، فردگرا، دینی، فمنیستی و... رو به تالیف کتابی جامع و کامل در این زمینه آورد و به گواه نظر محققها و اندیشمندان حوزه فلسفه سیاسی، به خوبی توانست از پس این مهم برآید.