- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 169487 - 91/1
- وزن: 1.00kg
آناتومی جامعه
نویسنده: فرامرز رفیع پور
ناشر: شرکت سهامی انتشار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 582
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
مقدمه ای بر جامعه شناسی کاربردی
در رشته جامعه شناسی یکی رسالت خاص که آن را از بقیه رشته ها متمایز می کند وجود دارد که آن تشخیص ظلمات و نور در رفتار جمعی و نشان دادن قانونمندیهایی است که موجب هدایت یا گمراهی جمع وسیعی از انسانها می گردد . تکیه اصلی مباحث جامعه شناسی برد و مقوله فرد و جامعه است اما سیستم سومی که بر هردو اینجا تاثیر می گذارد نظام آفرینش است . پس ما سعی در حفظ یک نگرش سیستمی داریم . جزء نگری ما به قضایا علت اصلی شکست ما در شناسایی آنهاست .
نگرش سیستمی به مسائل که به صورت سوال ؛ برای چیست ، برای کیست و نهایتا چه نتیجه ای دارد ، باعث گسترش نگرشمان می شود. جامعه از یک عده افرادی تشکیل شده که برای ارضاء نیازهایشان با هم روابط اجتماعی دارند . طبق این تعریف انسانها برای برآوردن نیازهایشان به برقراری روابط می پردازند .
مازلو می گوید انسان ها دارای ۵ دسته نیازهای فطری هستند:
نیازهای جسمی
نیاز به ایمنی
نیاز به روابط اجتماعی و محبت
نیاز به تایید و احترام
نیاز به خویشتن یابی.
کنترل جوامع و انسانها از طریق نیاز آفرینی در انسانها و مجبور کردن نامحسوس آنها در جهت ارضا نیازهایی که سرمایه داران در آنها بوجود آورنده اند انجام می گیرد. پس از طریق تبلیغات، مسابقه ها و … نیاز به احترام و خود نمایی تحریک می شود تا انگیزة قوی برای تقاضا و خرید اجناسی که در واقع نمی خواسته اند بوجود آید.
در این کتاب کوشش دکتر رفیع پور، نویسنده کتاب مشهور «توسعه و تضاد»، برآن بوده است که مفاهیم و قانونمندی های جامعه شناسی را به طور قابل استفاده برای همه افراد و رشته ها ارائه دهد. با این تفاوت که در این نوع نابرابری جدید، اکثر گروهها با کاهش درآمد روبرو هستند و قشر متوسط در حال تقلیل است. این قالب نابرابری جدید، تغییر سریع ارزش های معنوی به سوی ارزش های مادی، سودجویی و فردگرایی را در جامعه گسترش داد و ملاحظات اجتماعی، اعتماد اجتماعی، انسجام اجتماعی و نظم اجتماعی ... و نهایتا رضایت اجتماعی و وحدت ملی را مورد تهدید جدی قرار داده است...