دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

آن گاه پس از تندر ؛ زرکوب

آن گاه پس از تندر
درحال حاضر موجود نمی باشد

آن گاه پس از تندر

نویسنده: مهدی اخوان ثالث
ناشر: سخن
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 439
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1381 - دوره چاپ: 2

کیفیت : نو ؛ لبه روکش کتاب زدگی مختصری دارد

 

مروری بر کتاب 

منتخب هشت دفتر

شعرهای اخوان در دهه‌های 1330 و 1340 شمسی روزنه هنری تحولات فکری و اجتماعی زمان بود و بسیاری از جوانان روشنفکر و هنرمند آن روزگار با شعرهای او به نگرش تازه‌ای از زندگی رسیدند. مهدی اخوان ثالث بر شاعران معاصر ایرانی تأثیری عمیق داشته است. او یکی از برجسته ترین شاعران قرن اخیر زبان فارسی است و شعرش آمیزه ای است از سنت و تجدد. اشعار او زمینهی اجتماعی دارند و حوادث زندگی مردم در آن زمان را به تصویر کشیده است و دارای لحن حماسی آمیخته با صلابت و سنگینی شعر خراسانی بوده است و اشعار او در بردارندهی ترکیبات نو و تازه بوده است.

اخوان ثالث در شعر کلاسیک فارسی توانمند بود. وی به شعر نو گرایید و آثاری در هر دو نوع شعر به جای نهاد. همچنین، او آشنا به نوازندگی تار و مقام‌های موسیقیایی بوده است. مهارت اخوان در شعر حماسی است. او درون‌مایه‌های حماسی را در شعرش به کار می‌گیرد و جنبه‌هایی از این درون‌مایه‌ها را به استعاره و نماد مزین می‌کند.به گفته برخی از منتقدین، تصویری که از م. امید در ذهن بسیاری به‌جا مانده این است که او از نظر شعری به نوعی نبوت و پیام‌آوری روی آورده و از نظر عقیدتی آمیزه‌ای از تاریخ ایران باستان و آراء عدالت‌خواهانه پدید آورده و در این راه، گاه ایران‌دوستی او جنبه نژادپرستانه پیدا کرده است.

در واقع اخوان ثالث شعر را چنین تعریف می‌کند: شعر محصول بی‌تابی انسان در لحظاتی است که در پرتو شعور نبوت قرار می‌گیرد.اما اخوان این موضوع را قبول نداشت و در این‌باره گفته است: «من به گذشته و تاریخ ایران نظر دارم. من عقده عدالت دارم. هرکس قافیه را می‌شناسد، عقده عدالت دارد. قافیه دو کفه ترازو است که خواستار عدل است...

مهدی اخوان ثالث (م.امید)(1369-1307) در توس (مشهد) متولد شد و در سال 1326 به تهران آمد. در ورامین آموزگار شد، بعد از 28 مرداد 1332 و آزادی از زندان کودتاگران، در مطبوعات تهران به نویسندگی اشتغال داشت و از آن پس به اداره رادیو ایران رفت و در آنجا به نوشتن برنامه های ادبی و هنری پرداخت، آخرین کارهای اداری او نویسندگی در تلویزیون ایران بود، چه در تهران و چه در خوزستان.

در آخرین سال عمرش سفری چند ماهه به کشورهای اروپایی داشت و در بازگشت، پس از زمانی کوتاه، زندگی را بدورد گفت و در توس،در آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی سراینده شاهنامه، او را به خاک سپردند. اخوان ثالث یکی از برجسته ترین شاعران قرن اخیر زبان فارسی است و شعرش آمیزه ای است از سنت و تجدد. بعضی از آثار او را باید شاهکار جاودانه شعر ایران در قرن اخیر به حساب آورد.


فهرست

1. ارغنون 
2. زمستان 
3. آخر شاهنامه 
4. از این اوستا 
5. در حیاط کوچک پاییز در زندان 
6. زندگی میگوید: اما باید زیست... 
7. دوزخ اما سرد 
8. تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم
به همراه دو مجموعه چاپ نشده

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات