- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 180053 - 89/6
- وزن: 1.00kg
آنچه گذشت ...
نویسنده: عبدالهادی حائری
ناشر: معین
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 560
اندازه کتاب: وزیری لب برگشته - سال انتشار: 1372 - دوره چاپ: 1
کیفیت : درحد نو _ نو ؛ لبه جلد کتاب سائیدگی دارد
مروری بر کتاب
نقشی از نیم قرن تکاپو
این کتاب شامل پیشگفتار و شانزده فصل با نثری ادبی است. کتاب داستان زندگی پسری به نام امید است. امید داستان همان دکتر حائری است که برای آنکه از منیت دوری نماید، خود را امید نامیده است. داستان از سال 1314 هـ. ش در زمان حکمرانی رضاشاه آغاز میشود و تا شهریور1371 به پایان میرسد.
در این مدت که در تیتر کتاب نیم قرن ذکر گردیده است، زمانی است که در ایران و جهان تحولات بزرگی به وقوع پیوسته است؛ از جمله جنگ جهانی دوم، اشغال ایران توسط متفقین، تبعید رضاشاه، ملیشدن صنعت نفت ایران و متعاقب آن کودتای آمریکایی 28 مرداد 1332، جنگ اعراب و اسرائیل و تحولاتی که در زندگی شخصی نویسنده بهوقوع پیوسته که از فردی بیسواد و کارگر جولاهی او را تبدیل به استاد و پژوهشگری جهانی تبدیل نموده است.
در این کتاب با قشری از مردم جامعه ایران در آن زمان آشنا میشویم که برای ادامه زندگی خود دچار فقر و تنگدستی بسیاری هستند و شاهد تفاوتهای طبقاتی بین عامه مردم و طبقه اشراف و متمول در آن برهه از تاریخ میباشیم. نویسنده چون خود از قشر تنگدست جامعه بوده است بهخوبی زندگی این قشر را با قلمش به تصویر کشیده است. او بهخوبی رنجهایی را که در جهت آموختن علم و دانش متحمل شده را بیان نموده است.
عبدالهادی حائری (۱۳۱۴، قم-۱۳۷۲ مشهد)، استاد تاریخ و روزنامهنویس ایرانی بود. او فرزند میرزا احمد حائری و نوه دختری عبدالکریم حائری یزدی است. عبدالحسین حائری برادر اوست.در سال ۱۳۳۶ وارد دانشگاه تهران شد و در رشته الهیات به تحصیل خود ادامه داد. پس از پایان رسانیدن دوره سه ساله دانشگاه و اخذ درجه لیسانس، چند سال در اداره بهداشت و بهداری مشهد کار کرد. در سال ۱۳۴۳ با به دست آوردن یک بورس دانشگاهی به کانادا رفت. او به مدت نه سال در کانادا در رشته تاریخ و مطالعات خاورمیانه مشغول به تحصیل بود و در همان خلال، دو سال را به تدریس زبان و ادب فارسی گذراند. پس از نیل به درجه دکتری در سال ۱۳۵۲، به مدت چهار سال در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی به عنوان استادیار به تدریس پرداخت.
او در سال ۱۳۵۳ با زهرا افشار نژاد که در آن زمان در انگلستان تحصیل میکرد و اکنون عضو هیأت علمی بخش ریاضی دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد است، ازدواج کرد. دکتر حائری در سال ۱۳۵۷ به ایران آمد و با عنوان دانشیار در گروه تاریخ دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی به تدریس تاریخ مشغول شد. او در تاریخ ۲۳ تیرماه ۱۳۷۲ در مشهد چشم از جهان فرو بست.
فهرست
جنگ جهانی دوم
اشغال ایران توسط متفقین
تبعید رضاشاه
ملیشدن صنعت نفت ایران
کودتای آمریکایی 28 مرداد 1332
جنگ اعراب و اسرائیل
و...