- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 176016 - 81/5
- وزن: 0.30kg
آن مادیان سرخ یال
نویسنده: محمود دولت آبادی
ناشر: نگاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 168
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
داستان دربارهی «اِمرُؤُالقَیس»، یکی از معروفترین شعرای عرب دوران جاهلی است. این نویسنده این اثر تاریخی اسطورهای را با نثر کلاسیک و متفاوت از همیشهاش نگاشته و تلفیقی از فضای کهنه و نو را به تصویر کشیده است. این کتاب شرح ماجرای یک خونخواهی قبیلهای عاطفی است که آن را نویسنده بازمان حال پیوند زده است. نویسنده بابیان چندین صحنهی امروزی و جدید داسـتان را بـه عصـر خود پیوند زده و اثری کهن در عرصهی رمان فارسی معاصر آفریده است.
پدر قیس به قتل می رسد. او مردی عبوس بود که پرندگان خود را بیشتر از اعضای خانواده اش دوست داشت و قیس را در نوجوانی به جرم سرودن شعر تحقیر کرد و از خود راند. اما همین مرد به هنگام مرگ وصیت می کند که قیس برای گرفتن انتقام خون او برخیزد و عدالت را اجرا کند. این گونه است که شخصیت اصلی داستان، وارد مسیری می شود که او را از شاعری پراحساس به جنگجویی کینه جو تبدیل می کند.
خاكستر! ترسيم واژه خاكستر چرا نمي تواند نشان از پايان جهان آن مرد، آن انساني باشد كه به هيئت سايه اي از لابه لاي اوراق قرون به روياي من درآمد، برابر نگاه من- امانتي از ياد- يادها را رها كرد و در باد و خود در عمق غبار باديه گم شد. سايه وار، بي سخن و گنگ؛ هم بي آن كه رخ بنمايد...
دولت آبادی در این رمان، نگرشی شعرگونه به تاریخ دارد و با نثر غنی همیشگی خود، داستانی جذاب را خلق کرده است ؛ در سلوک رسیدن به نام « قیس» بود که برخوردم به شخصیت نسبتاً روشنتری از « امرءُ القیس» شاعری که پنداری گنگ از او داشتم از روزگار جوانی خود، هم آن زمان که معلقات سبعه (سبع) را خوانده بودم به ترجمه استاد عبدالحمید آیتی، سرودههای هفت شاعر عرب پیش از اسلام.
من زبان عربی هم نمیدانم، پس کنجکاوی چندساله مرا فقط پراکندههایی پاسخ میتوانستند گفت که اینجاوآنجا در ترجمههای زبان دری وجود داشته و همان اندکهای پراکنده چنانم زیر تأثیر گرفتند که نتوانستم از تخیل به آنها بپرهیزم، چنانکه « آن مادیان سرخ یال» سبقت گرفت از ذهن من و سوار خود را جای- جا برمینشاند در مسیر فراز- فرود- پیچهای- سلوک.