- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 155551 - 71/4
- وزن: 0.40kg
آموزش در جریان پیشرفت
نویسنده: پائولو فریره
مترجم: احمد بیرشک
ناشر: خوارزمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 212
اندازه کتاب: رقعی روشکدار - سال انتشار: 1363 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو ؛ روکش رد چسب خوردگی دارد
مروری بر کتاب
درصد بیسوادان در جمعیت میهن عزیز ما بالاست. تلاشی که در مدت نیم قرن در این راه شده است ، با اینکه بکلی عاری از صداقت و صمیمیت نبوده ، میوه ای که متناسب با همان مقدار صمیمیت و صداقت هم باشد ببار نیاورده است. عذر سریع بودن رشد جمعیت موجه نیست. سبب اصیل ناکامی را باید در نااصولی بودن روش ها ، نداشتن برنامه درست ، و علاقه فوق العاده به کار نمایشی جست ...
آقای پائولو فریره نظریهپرداز تعلیم و تربیت انتقادی، فیلسوف تربیتی و آموزگار برزیلی بود. او بیشتر به واسطهٔ نوشتن کتابِ تأثیرگذارِ آموزش ستمدیدگان شهرت یافت که به عنوان یکی از متون پایه در تعلیم و تربیت انتقادی شناخته میشود. فریره در ۱۹ سپتامبر ۱۹۲۱ در خانوادهای متوسط در رسیف برزیل به دنیا آمد. با توجه به رکود اقتصادی شدید سالهای دههٔ ۱۹۳۰، فریره از همان دوران با فقر و گرسنگی آشنا شد.
در سال ۱۹۳۱ به همراه خانواده به شهر ژاپوآتودوس گواراراپس مهاجرت کردند که کمی ارزانتر بود و در سال ۱۹۳۴ پدر فریره در گذشت.او پییش از رفتن به مدرسه، خواندن و نوشتن را نزد پدر و مادرش در خانه آموخت. نحوهٔ آموزش آنها به صورت یک بازی بود که کلمات را با تکه چوبی بر روی زمین مینوشتند و به این ترتیب او خواندن و نوشتن را با کلماتی فرا گرفت که مربوط زندگی کودکانهٔ خودش بود. این روش آموزش بعدها بر روش آموزشی فریره برای بزرگسالان تأثیر گذاشت.
اولین باری که فریره توانست تئوریهایش را در عرصه عمومی به نمایش بگذارد، برنامهای بود که در سال ۱۹۶۲ با عنوان پابرهنهها هم میتوانند بخوانند اجرا شد و فریره راهبری آن را بر عهده داشت. در این برنامه فریره و همکارانش در حین تشکیل حلقههای فرهنگی برای کارگران نیشکر، که در آنها کارگران به تحلیل انتقادی واقعیتهای اجتماعی خود میپرداختند، خواندن و نوشتن یاد دادند.
آنها در این برنامه موفق شدند طی ۴۵ روز به ۳۰۰ کارگر خواندن و نوشتن بیاموزند که این امر شگفتی همگان را برانگیخت. پس از نتایج شگفتانگیز کارهای فریره، دولت برزیل از تشکیل حلقههای فرهنگی فریره حمایت کرد و خود او را به ریاست کمیتهٔ ملی فرهنگ عمومی منصوب کرد...