دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

آمریکای باستان

آمریکای باستان

نویسنده: کاترین ج. لانگ
مترجم: فرید جواهر کلام
ناشر: ققنوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 152
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1393 _ 1384 - دوره چاپ: 6 _ 2

 

مروری بر کتاب

مصور

پیش از ورود اروپایی‌ها، مردم قاره آمریکا هزاران سال به حالت انزوا و جدا از سایر سرزمین‌های جهان زندگی کردند، در حالی که جوامع گوناگون آن سرزمین رو به پیشرفت بودند. این جوامع با محیط طبیعی ارتباطی نزدیک داشتند، ارتباطی که بر اثر سنت دیرپای شکار به وجود آمد و مستحکم شده بود. 

در فصل دوم این کتاب به مسائلی برمی‌خوریم که ازجمله درباره کشاورزی است. می‌دانیم که بنای اولیه هر کشوری وابسته به نوع اقلیمی آب و هوای آن منطقه است که باعث جمعیت و احداث روستاها می‌شود. بنابراین آمریکایی‌های بومی هم انواع گیاهان را کشت می‌کردند مثل کاشت سیب‌زمینی، ذرت و...: «کشاورزی در آمریکا، مانند سایر نقاط جهان، بین هفت تا نه هزار سال پیشینه دارد. کشاورزی در آمریکا با کشت گیاهان آغاز شد. بومیان هزاران سال گیاهان را گردآوری کردند، مرتب کردند و برای غذا، دارو و امور روحانی در زمین کاشتند.» 

آنگونه که باستان‌شناس برایان م.فاگان می‌گوید: «بومیان تخصص خوبی در زمینه کاشت تمام انواع گیاهان بومی به دست آوردند. بدون شک بزرگ‌ترین پرورش‌دهندگان گیاه در آن زمان بودند.» در همین فصل درباره کشاورزی و اعتقاد آمده است که از رفتار قوم «پوئیلو» چنین برمی‌آید که کشاورزی و تغییرات ناشی از آن بر عقیده مردمان درباره طبعیت و جهان اثر می‌گذارد. فصول مختلف که نشانگر سال کشاورزی بودند، بیش از پیش مهم شد. شمن‌ها قبیله‌های تابع خود را به اردوها و روستاهای دائمی هدایت می‌کردند تا طی تشریفاتی شدن فصل را جشن بگیرند که سرود کهن از نواحی غربی آمریکای شمالی، بخشی از این اعتقادات را در مورد ذرت بیان می‌دارد. 

فصل سوم درباره «تمدن در آمریکای مرکزی آند آغاز می‌شود» است. یکی از موفقیت‌هایی که باعث متمدن بودن کشورها می‌شود مازاد کشاورزی است که باعث می‌شود بسیاری از مردمان دیگر دغدغه تامین غذا را نداشته باشند و وقت خود را به کارهای اختصاصی بپردازند و این امر باعث شکوفا شدن هرچه بیشتر تمدن می‌شود. ازجمله ساختن بنای بزرگ آیینی که نتیجه آن به‌وجود آمدن یک هرم بود که هزاران سال دوام آورد. 

در همین بخش «شهرهای آمریکای مرکزی» رنه میون باستان‌شناس که سال‌ها درباره تئوری هواکان پژوهش انجام داد، از شکوه آن چنین می‌نویسد: «اعتماد به نفس دلیرانه در برنامه‌ریزی و اجرای چنین طرح عظیمی نشان یک قدرت است؛ قدرتی که اعتباری بی‌همتا داشته، با توانایی ویژه‌ای که مردمان را انگیزه و نیرو بخشد، کارگران را به حرکت درآورد و راهنمایی کند و منابع را به گونه‌ای مورد استفاده قرار دهد که تا آن هنگام در آمریکای مرکزی نظیر نداشته است. ساختمان‌های یادمان در سراسر خیابان مرکزی شهر معرف نوعی بصیرت جالب توجه سازندگان آن در مورد سنگ و نیز ارزش‌ها و هدف‌های همان سازندگان است. ارزش این یادگارهای تاریخی کمتر از بنای میدان بزرگ کهن در دوران امپراتوری چین، بناهای روم باستان، پاریس، ورسای، واشنگتن یا آسمانخراش منهتن نیست.» 

با وجود جنگ‌های دائمی و قربانی کردن انسان‌ها و هدیه کردن به خدایان در نظر امپراتورها و نیز به سیطره درآوردن سرزمین‌ها توسط امپراتوری‌های جدید دوره‌ها پایان می‌یافت و دوران جدیدی شروع می‌شد. مجموعه تاریخ جهان می کوشد چشم اندازی گسترده و ژرف از سیر تاریخ عرصه کند. این مجموعه با ارائه زمینه های فرهنگی رخدادهای تاریخی ، خواننده را میخکوب خود می سازد.

تاریخ‌ آمریکا پیش‌ از رسیدن‌ اروپائیان‌ به‌ آن‌جا تقریباً ناگفته‌ مانده‌ است‌ با این‌ همه‌ هر سال‌ بخش‌های‌ تازه‌ از آن‌ آشکار می‌گردد. نخستین‌ انسان‌هایی‌ که‌ به‌ قاره‌ آمریکا رسیدند، بخشی‌ از مردمانی‌ بودند که‌ به‌ آرامی‌ از آمریکا گذر کرده‌ و به‌ قاره‌های‌ دیگر رفته‌ بودند.

« مجموعه تاریخ جهان» اندیشه های سیاسی فرهنگی و فلسفی تاثیر گذار را در گذر مشعل تمدن از بین النهرین و مصر باستان به یونان و روم اروپای قرون وسطی و دیگر تمدن های جهانی تا روزگار ما پی می گیرد. این مجموعه نه تنها برای آشنایی خوانند گان با مبانی تاریخ تدوین شده است، بلکه همچنین در پی آگاه ساختن آن ها از این واقعیت است که زندگیشان بخشی از سر گذشت کلی انسان هاست.هر جلد از این مجموعه برداشتی جامع و روشن از یک دوره مهم تاریخی را به خواننده ارائه می کند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات