- موجودی: موجود
- مدل: 182712 - 24/3
- وزن: 0.40kg
آمبولانس چی
نویسنده: پوریا عالمی
ناشر: مروارید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 302
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1396 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
این کتاب تقدیم به دانشمند عزیز ، جناب آقای دکتر محمود احمدینژاد شده است که با تلاش شبانهروزی که برای ریاست جمهوری کر د، بعد از 10 سال روزنامهنگار و نویسندهی گمنام بودن ، نوشتههای طنز من را معروف کرد. از وزیر ارشاد ، اداره بررسی کتاب وزارت ارشاد ، و کارکنان زحمتکش آن وزارتخانه که با کوتاه کردن این کتاب و دیگر کتابها به اندازه کافی و لازم ، به حفظ محیط زیست کمک میکنند و اجازه نمیدهند با انتظار صفحات اضافی در کتابها ، جنگلها از بین برود بسیار ممنونم.
به درستی که هرچه فضای سبز و دار و درخت داریم از زحمتی است که این عزیزان در وزارت ارشاد میکشند و به راستی که اگر آنان نبودند تا الان جنگلها همه از بین رفته بود. از تکتک ایشان و از تکتک درختان ممنونم.
کتاب «قصه های آمبولانس چی» برگرفته از قصه های طنز سیاسی-اجتماعی است که در سال ۱۳۹۳ از پوریا عالمی به عنوان یادداشت در ستون آمبولانس چی در روزنامه شرق چاپ شده است. انتخاب این یادداشت ها در این کتاب بیشتر بر مبنای محتوا و اهمیت خبرهایی است که ماده اولیه هر ستون را شکل داده است، خبرهایی که در تاریخ ماندگار خواهند شد. ستون های طنز تفاوت اصلی شان با باقی ستون ها و صفحات روزنامه در این است که به آن چیزی می پردازند که در جامعه مطرح است اما از تریبون های رسمی گفته نمی شود.
بررسی قوت و طنز یک ستون طنز را باید دقیقا در بستر زمانی انتشار آن در نظر گرفت و فشارهای داخلی، خارجی، دولتی، قدرت، عرفی و اجتماعی و … را حتما لحاظ کرد. در ضمن این توضیح لازم است که هیچ تغییری در اظهارنظرهای رسمی که عموما داخل گیومه است به وجود نیامده است. آمبولانس چی تجربه موفقی برای نویسنده آن به حساب می آید. ستونی که سریع محبوب شد و نه تنها بین مردم و خوانندگان، بلکه بین اهل نظر، اهل فکر و اهل قلم نیز مخاطب های بسیاری پیدا کرد.
آمبولانس چی همچون دیگر تلاش های نویسنده این کلمات مانند «کاناپه چی»، «آسانسورچی»، «فال قهوه»، «آگهی مادر رجب»، «ماجرای عشق و عاشقی میدون» و… در پیدا کردن قالب های نو و تجربه ظرفیت های زبانی برای شوخی با امر سیاسی ساخته و پرداخته شد