- موجودی: موجود
- مدل: 193656 - 17/5
- وزن: 0.30kg
آغاز و انجام
نویسنده: جیدو کریشنامورتی
مترجم: مجید آصفی
ناشر: کلام شیدا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 218
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
کریشنامورتی بهطور مداوم بر جایگاه مناسب تفکر در زندگی روزمره تأکید میکرد. اما با این حال به خطرات ناشی از تفکر نیز اشاره مینمود که زمانیکه به دانش تبدیل میگردد، تصویر ی متحجرانه از گذشته خواهد بود. از نظر کریشنامورتی، چنین اقدامی تفسیر مان و درک کامل مان از جهانی را که در آن زندگی میکنیم تحریف میکند، و بهطور خاص تر، روابطی که آن (جهان) را تعریف میکند به انحراف میکشاند. او دانش را به عنوان یک تابع لازم اما مکانیکی در عملکرد ذهن میدانست.
ظرفیت ذهن در ثبت (وقایع) حصارها و موانعی را ایجاد میکند به عنوان مثال، ابراز کلمات آزار دهنده در یک رابطه ممکن است تبدیل به خاطراتی شوند که بر اعمال انسان اثر بگذارند؛ بنابراین دانش میتواند یک اختلاف را در یک رابطه نشان دهد و میتواند مخرب باشد.
او سوالات زیر را مطرح کرد: "آیا مغز میتواند با تمام واکنشها و پاسخهای فوری اش به هر چالش و تقاضا یی باز هم سکوت خود را حفظ کند؟
پاسخ او اینچنین بود:این سؤال به معنای پایان دادن به فکر نیست، در مورد این است که آیا مغز میتواند بهطور کامل در سکوت باشد؟ این سکوت به معنای مرگ فیزیکی نیست. ببینید چه اتفاقی میافتد وقتی که مغز کاملاً آرام است.
مغز، برای ضبط کردن، ایجاد امنیت، و "احساس زنده بودن آموزش دیدهاست."ضبط شدههای مغز تصویری از خود، از عزیزان، تجارت، سیاستمداران، کشیشان، و ایدهآلها ایجاد میکند. اگر این تصاویر ماندنی شده باشند فرد همواره ازآن آسیب میبیند، و همواره در چهار چوبی زندگی خواهد کرد که در آن آزادی ای وجود ندارد." اما اگر کسی فرد بتواند بدون اعمال عکسالعمل تنها به آن گوش بسپارد آنگاه مغز دیگر مرکز تبت وقایع (و تصویر سازی) نخواهد بود.
بخش نخست کتاب، نوشتاری است در سیر و سلوک روحی و کسب معنویت، در بخش دوم (بخش اصلی) مشتمل بر پرسش و پاسخ هایی است که در ارتباط با تعالی روحی، خود شناسی، رشد و تکامل انسان، معنویت و رسیدن به حق و حقیقت و نظایر آن عمدتا بر پایه ی عرفان هندی مطرح گردیده است. بخش پایانی نیز، سخنرانی ،"جیدو کریشنامورتی" در دانشگاه واشنگتن است که تقریبا با همان مباحث یاد شده ایراد گردیده است.