- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 147839 - 1/6
- وزن: 0.50kg
آشیانه عقاب
نویسنده: پیتر ویلی
مترجم: فریدون بدره ای
ناشر: فرزان روز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 454
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 2
کیفیت : نو ؛ مهر دارد
مروری بر کتاب
مصور - رنگی
قلعه های اسماعیلی در ایران و سوریه
پژوهش در باره اسماعیلیه همیشه برای محققان غربی جالب بوده است زیرا نوعی کنجکاوی را می طلبیده و به دلیل پنهان کاری های خاصی که در این زمینه وجود داشته جای تحقیق و بررسی را فراهم می کرده است. در این باره تاکنون آثار زیادی منتشر شده و تا دو سه دهه پیش تحقیقاتی که در باره اسماعیلیه می شد حتی از آنچه در باره شیعیان امامی نوشته می شد به مراتب مفصل تر و بیشتر بود. البته اکنون نیز موسسه اسماعیلیه در لندن که پشتوانه مالی مناسبی دارد از این قبیل کارها حمایت می کند و برای این کتاب نیز حمایت کرده است، چنان که در صفحه نخست کتاب به این مطلب اشاره شده است.موضوع کتاب در باره قلاع اسماعیلیه است که پیش از این هم در موارد مختلف تحقیقاتی در باره آنها منتشر شده بود. طبیعی است که این اثر باید تازه های زیادی داشته باشد. در این کتاب تعداد فراوانی لوح و نقشه هم برای نشان دادن مراکز اصلی اسماعیلیه در ایران و شام چاپ شده است.
... مسلمانان اسماعیلی سده های میانه نمونه کلاسیک و کهنی هستند از این که چگونه تعالیم یک جنبش دینی و سیاسی را معاندان و دشمنان آن به آسانی می توانند تحریف کنند و در نتیجه اسطوره ها و افسانه های حتی بس سخیف تری آوازه کاملا بی پایه ای برای شیوه های گمراه کننده و بداندیشانه تصوری آن فراهم سازند. با گذشت قرنها این افسانه ها شاخ و برگ بیشتری پیدا کردند تا به صورت واقعیت های پذیرفته شده حتی از سوی محققان و دانشمندان دانشگاهی که می بایست بهتر بدانند درآمدند.
اسماعیلیان نزاری در ایران و سوریه به مدت 150 سال توانستند استقلال خویش را در مقابل قدرتهای حاکم خاورمیانه حفظ کنند. این کتاب حاصل مشاهدات و تحلیلهایی است که نویسنده طی بیست سفر به ایران و سوریه و بازدید از قلاع اسماعیلی به آنها دست یافته است. وی تصویری کلی و جامع از نقشی که این قلاع در دولت اسماعیلی داشتهاند عرضه میکند. از بررسی این قلعهها میتوان اطلاعات ارزشمندی دربارهی اوضاع و احوالی که اسماعیلیان در آن میزیستند و سختیها و دشواریهایی که متحمل میشدند به دست آورد.
نویسنده معماری نظامی این قلعهها را دارای کیفیتی عالی و از بسیاری جنبهها برتر از دستاوردهای صلیبیان در این زمینه میداند. ساختار قلعهها، معماری آنها، تدارک آب و ذخایر غذایی آنها اطلاعات زیادی را دربارهی اسماعیلیان به دست میدهد. در کتاب ضمن توصیف کاملی از قلعهها و دژهای اسماعیلی ایران و سوریه، به تعیین تفصیلی گسترهی نواحیای پرداخته شده که زمانی این قلعهها بر آنها استیلا داشتند. در واقع شبکهی این قلعهها که تعدادشان از مرز 250 قلعه میگذرد نقشی حیاتی را در حفظ و حراست از اسماعیلیان در برابر معاندان و مخالفان دینی و سیاسی آنها داشتند. افزون بر قزوین و قهستان در اطراف سمنان و دامغان و خراسان جنوبی نیز این قلاع وجود دارند.
نویسنده در مقدمهی اثر میکوشد تا اسماعیلیان را در بافت تاریخیشان در درون سنت اسلامی قرار دهد. در بخش نخست کتاب اوضاع و احوال پیچیدهای که با عروج و افول قدرت آنها در ایران و سوریه همراه بود به تفصیل توصیف میشود. این توصیف به قصد آن است که راهنمایی کلی و زمینهای برای بررسی متمرکزتر منطقهای قلعههای اسماعیلی باشد که در بخش دوم کتاب عرضه شده است. تصاویری از قلاع اسماعیلی در ایران و سوریه ضمیمهی کتاب است.
فهرست
بخش اول: ظهور و سقوط دولت اسماعیلی نزاری
بخش دوم: قلعه های اسماعیلیان
پیوست ها شامل توضیحاتی در باره سفرهای تحقیقاتی به سرپرستی مولف
فهرست قلعه ها و استحکامات اسماعیلی
سفالینه های اسماعیلی از دوره الموت و سکه های اسماعیلی از دوره الموت