- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 163386 - 104/6
- وزن: 1.00kg
آشیانه عقاب
نویسنده: زین العابدین موتمن
ناشر: بنگاه مطبوعاتی افشاری
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 873
اندازه کتاب: جیبی سلفون - سال انتشار: 1343 - دوره چاپ: 4
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
حماسه تاریخی و انسانی
ماجرای حسن صباح و فدائیان اسماعیلیه
کتاب «آشیانه عقاب» در میان رمان های تاریخی ادبیات معاصر ایران، اثری ارزشمند است که به طرزی کم نظیر قبول عامه یافته. وقایع این رمان در زمان حکومت «ملکشاه سلجوقی» و وزیر نامی او، «نظام الملک» روی می دهد.
موضوع اصلی داستان رقابت میان «نظام الملک» و «حسن صباح»، رهبر فرقه اسماعیلیه در ایران است. نویسنده با استفاده از منابع تاریخی و قدرت خیال، محیط اجتماعی ایران در نیمه دوم قرن پنجم هجری را بازآفرینی می کند، او دربار«ملکشاه» دراصفهان و دسیسه های درباریان و نقش زنان پادشاه در این وقایع در قالب داستانی جذاب و هیجان انگیز به تصویر می کشد...
حسن بن علی بن محمد بن جعفر بن حسین بن محمد صباح حِمَیری (حسن صباح که در تاریخ معروف به سیدنا نیز هست) اهل ری بود. پدرش او را به مدرسهٔ امام موفق (نیشابور) برد تا نزد او تحصیل کند.
در بعضی منابع از حسن صباح، عمر خیام و خواجه نظامالملک به عنوان سه یار دبستانی یاد شدهاست. این سه یار دبستانی با هم عهد میکنند که هرکدامشان زودتر به مقامی رسید دیگران را کمک کرده و به مقام بالایی برسند. خواجه نظامالملک از سه دوست خود زودتر به مقامی رسید و به عهد دیرین با دوستان پایبند بود لذا برای عمر خیام جیره ای دائم مقرر نمود و حسن صباح را به دربار سلجوقی معرفی نمود.
پس از گذشت زمانی قدرت و نفوذ حسن صباح گسترش یافت، لذا پس از مدتی از دربار سلجوقی تبعید گردید و این سرآغاز حرکت وی شد. پس از تحصیل به مصر رفت و آنجا با خلیفه فاطمی، المستنصر بالله ملاقات کرد. فرقهٔ او را نزاریه نیز مینامند؛ زیرا او بر سر جانشینی المستنصر با امیر الجیوش مخالف بود. المستنصر دو پسر داشت به نامهای نزار و مستعلی. او ابتدا پسر اولش نزار را جانشین خود کرد اما با مخالفت امیرالجیوش، مستعلی را به عنوان جانشین خود اعلام کرد. اختلافات آنها هم از همین جا شروع شد. طبق اعتقاد اسماعیلیان نصب اول قبول است و نصب دوم باطل. سپس به ایران آمد و از آنجایی که کلامی آتشین و پرنفوذ داشت روز بروز بر طرفدارانش افزوده شد.
فهرست
جلد اول : دلیران شب
جلد دوم : بوته گل سرخ
جلد سوم : شوهر غیور
جلد چهارم : زنده بگور
جلد پنجم : گرداب زنده رود