- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 123475 - 107/1
- وزن: 0.30kg
- UPC: 21
آسیای میانه
نویسنده: باباجان غفوروف
مترجم : رضا مرادی غیاث آبادی
ناشر: نوید شیراز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 180
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
در کتاب حاضر که برگردان متن تاجیکی آن است کوشش شده تا اطلاعاتی در خصوص جماعتهای ابتدایی در آسیای میانه از دورهی پالئولیت تا ظهور زرتشت در این ناحیه به دست داده شود.
در فصلهای ششگانه این کتاب، آثار بازمانده از دوران پارینهسنگی، میانسنگی، نوسنگی و توصیف جمعیتی آنها، دوران مس و مفرغ و ساختار جمعیتی و نواحی استقراری آن، مردمان و مدنیت عصر آهن، پیدایش «اوستا» و تشکیل دولتها، و همچنین پیدایی زرتشت و دین و جهانبینی او در ایزدکده هندی- ایرانی، بررسی میشوند.
مؤلف دانشمند کتاب، آکادمیسین «باباجان غفوروویچ غفوروف» (تولد ۱۲۸۸ در روستای اسفسار خجند- درگذشت ۱۳۵۶ در شهر دوشنبه) تاریخدان و شرقشناس نامآور تاجیک است که بجز تألیف بیش از سیصد اثر و مقاله علمی و عاموی، سالها عضو فرهنگستان علوم تاجیکستان، عضو وابسته فرهنگستان علوم اتحاد شوروی، دبیر اول کمیته مرکزی حزب کمونیست تاجیکستان، و به مدت سی سال سردار (رئیس) انستیتوی خاورشناسی فرهنگستان علوم سراسر اتحاد شوروی بوده است.
این پژوهشگاه توانست در مدت راهبری و سرپرستی غفوروف، هزاران عنوان کتاب پژوهشی در زمینه تمدن و تاریخ مشرق زمین، و فرهنگ و ادبیات سرزمینهای فلات ایران تألیف و نشر نماید که تهیه و انتشار متن علمی و انتقادی شاهنامه فردوسی (معروف به شاهنامه چاپ مسکو)، نمونهای از چنین کوششهای بزرگ و گرانقدر است.
نویسنده به پاس یک عمر پژوهش و خدمت علمی، مدالهای متعدد دریافت و بسیاری از آکادمیها، تالارها و خیابانها در تاجیکستان به نام او نامبر گردیده و تندیس او را در آنجا بر پای ساختهاند. باباجان غفوروف با اینکه دارای بلندترین سمت سیاسی در جمهوری بود اما همواره بیشترین اهمیت را برای کوششها و دستاوردهای فرهنگی، و بیداری و همبستگی قائل بوده است.
فهرست
پیدایش جماعت قبیلهای
توصیف جمعیتی پالئولیت
آثار میزالیت و نئولیت
قدیمیترین تصاویر روی سنگ
ولایتهای تاریخی و مدنی آسیای میانه
ساخت جمعیتی عصر برنجی
ترکیب نژادی اهالی آسیای میانه در عهد برنجی
عمومیت هند و ایرانی
رهایی کوچش طایفههای هند و ایرانی
و...