- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 123102 - 103/4
- وزن: 0.30kg
- UPC: 22 = 30
آزادی بیان در اسلام
نویسنده: محمدهاشم کمالی
ناشر: قصیده سرا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 200
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1381 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مجموعه مقالات
هیچکس نمیتواند از حقوق طبیعی، استعداد به کار گرفتن آزادانهی خرد خویش و داوری دربارهی همهچیز را به دیگری انتقال دهد یا به زور از آن چشم بپوشد. زیرا اینها، حقوق خصوصی افراد هستند؛ حقوقی که هیچکس، حتی اگر بخواهد، نمیتواند از خود سلب کند. در این راستا، حق آزادی بیان فراگیرترین شکل آزادی است و با تمام اشکال آزادی فردی در ارتباط میباشد، این آزادی هم آزادی بیان معنوی، فکری و علمی را دربرمیگیرد و هم تمام اشکال بیان مادی و علمی را پوشش میدهد و از جمله حقوق مطرح در نظام حقوق بینالملل و به نوعی نیز در اسلام میباشد که دارای پشتوانهی تاریخی قوی است و در جایجای تاریخ، حماسههای درخشان برای احراز، اثبات و تحقق این حق و آزادی انجام پذیرفته است.
آزادی یک واقعیت است که آدمیان به صرف انسان بودن واجد آن هستند. نگارنده در کتاب حاضر آزادی بیان را از دید حقوق بینالملل با توجه به اسناد بینالمللی مربوط و آراء و نظریات اندیشمندان و فقهای اسلامی بررسی کرده و به تفصیل به بیان تاریخچه، مفهوم حق و آزادی، مبانی غیردینی آزادی بیان، مصادیق آزادی بیان در نظام بینالمللی حقوق بشر و... پرداخته است.
اسلام و اومانيسم
كتاب حاضر مشتمل بر 5مقاله از محمد هاشم كمالی (فقیه و استاد دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی) است كه طی سالهای 1980تا 1900نگارش یافته است . وی در این مقالات با اتكا به منابع فقهی، برخی از مباحث مربوط به جوامع اسلامی از جمله حقوق و آزادیهای مدنی و تعیین ولی امر (متصدی حكومت، فرمانروا) را بررسی كرده است .
نگارنده با ذكر وقایع تاریخی صدر اسلام سعی دارد به این پرسشها پاسخگویی به پاسخ گوید:
آيا در اسلام آزادي بيان وجود دارد؟
آيا در اسلام حقوق و آزاديهاي مدني شهروندان به رسميت شناخته شده است ؟
آيا در اسلام قاضي مي تواند به دلخواه خود براي هر جرمي هر مجازاتي خواست تعيين كند ؟
آيا نظام حكومتي اسلام در برابرمردم مسئول و پاسخگوست ؟
آيا در اسلام مردم در انتخاب فرمانروايان نقشي دارند ؟
و..